Питачи-колку се вистински?

• Креатор на темата Креатор на темата EternalAT
  • Време на започнување Време на започнување
Да постојат, но постојат и невистинити питачи.
Неможам да ги поддржам и оправдам оние питачи кои и покрај тоа што знаат дека немаат пари, прават по 10 деца.

има еден низ плоштад се шета. со репче и некоја црвена јакна, понекад има и ранец голем. ми дојде 2 пати со истите рецепти, муабетот е дека имал мала керка а му преписале парацетамол или аналгин така несто мнопгу евтино и бара пари. 2 пати му дадов. ама третиот пат кога дојде му кажав дека ми го праи истиот муабет 3 пати се стаписа. :D има има се

Просењето е индустрија имаат територии и треба на мафија да плаќаат инаку им ги кршат нозете. Просење е бизнис како и секој друг и имаат криминален синдикат на кој мора да му плаќаат чланарина.

Јас не давам пари на цигани на улица и оние што бараат пари за операција со лажни документи, затоа што ги трошат за цигари, уплаќаат спортска и други глупости.

Досега сум помогнал само на еден питач. Бараше пари за детето кое било болно и денес починало.
Не беше циган иако изгледаше така. Идеше од врата на врата и бараше по 20 ден.
После кога разбрав дека живее на другата улица и зошто му требаат парите ме фати жал и му дадов 2500 ден. :(
Ретки се вистинските ама поради лажните ниеден комшија не му ја отвори вратата за да му помогне. :mad: :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom