Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали влијае на графичките перформанси, во смисла намалување на фпс кога е уклучено PhysX-от, или тоа е во зависност од моќта на графичката карта?
Би требало PhysX - Физика, да помага на главниот процесор нешто али не сум сигурен. Инаку ако намалува FPS кој би купувал графички карти со PhysX ?
PhysX-от е графички копроцесор, кој ги врши пресметките паралелно со процесорот на графичката картица, така да, дефинитивно го намалува FPS-от.
Да напоменам дека под PhysX се подразбира и графичкиот копроцесор, а не само драјверот, така да, за добивање на посакуваниот ефект треба и хардверската компонента да ја вградиш во компјутерот.
Еве и како изгледа уредот:
![]()
Не е потребно ако имаш графичка од 9-та Серија на Нвидиа, па нагоре. Иначе да, потребно е таква картичка ако имаш АТИ графичка, или се сеќавам имаше сум читал комбинација од ати графичка и нвидиа графичка (којашто ќе служи како PhysX процесор). Ова работи само со хакнати драјвери мислам. Или SLI кадешто едната графичка ќе биде PhysX процесор.
Од 8ма серијa па нагоре, те сите графички базирани на CUDA.
Тоа не намалува 50% од фрејмовите нормално многу малце а и нема ни да осетиш доколку имаш убава конфигурација.
Pa.. igram Heroes Of Newerth bidejki mi e slab PC-to igram na low settings i eve go instalirav ova ama dzabe go nema nigde :S I mi secka na igrava dali mozhe nekoja pomosh? Blagodaram odnapred