Peugeot 206 Sw One Line VS Seat Cordoba

• Креатор на темата Креатор на темата sanatorium
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
значи мој роднина сака да купи една од овие 2 коли Peugeot 206 Sw Onle Line 1.4HDI ( 70hp ) или Seat Cordoba 1.4TDI ( 80hp ) е сега се мисли која да ја земе Пежото кошта околу 12000е а Сеатот 13000е и двете се со Full опрема која би ја препорачале да ја земе

настрана од француски коли, ке ја продаде после првата година кога ќе види колку пара ќе фрли за сервисирање,
а сеатот ти е волцваген, Германско брат

значи мој роднина сака да купи една од овие 2 коли Peugeot 206 Sw Onle Line 1.4HDI ( 70hp ) или Seat Cordoba 1.4TDI ( 80hp ) е сега се мисли која да ја земе Пежото кошта околу 12000е а Сеатот 13000е и двете се со Full опрема која би ја препорачале да ја земе

За сеатот незнам ама јас имам пежо 206 исто како горе наведеното и сум многу задоволен! Малце троши, брзо е (иде 180км/ч) е сеа не многу големо и комотно како кордобата ама...јбг! Пежото е повеќе женска кола!

сеатот ти е волцваген, Германско брат
случајно сеат да не беше Шпански автомобил ?!?:toe:
Ај нема врска ама јас повеќе преферирам пежо(особено 206 )
проблемот со француските возила(а и со сите останати) е тоа што ако не се погодат тешко вас(сепак за тоа даваат и некоја гаранција) ама има и многу примери кога се едноставно бессмртни:vozbud:
сепак се е до вкусот

Па цеатот е шпански но е во групација со Volkswagen а единственаа маана на пежо се скапите сервиси

Ај нема врска ама јас повеќе преферирам пежо(особено 206 )
проблемот со француските возила(а и со сите останати) е тоа што ако не се погодат тешко вас(сепак за тоа даваат и некоја гаранција) ама има и многу примери кога се едноставно бессмртни:vozbud:
сепак се е до вкусот
ти другарче еве се гледа колку се разбираш од автомобилизам,
едуцирај се малку па после пишувај постови,
вака само ќе редиш глупости за да ти се смеат

Да шпански автомобил е ама под капа на VW т.е подвозје, машина се е германски инжинеринг, а тоа дека има и издржливи француски автомобили е точно.

добро се извинувам ама не е грев да не се знае :) (сега за понатаму ќе знам)
сепак човек учи додека е жив :)

настрана од француски коли, ке ја продаде после првата година кога ќе види колку пара ќе фрли за сервисирање,
а сеатот ти е волцваген, Германско брат
Ја имам до сега 2 француски коли, и тоа едната беше хди за моторот едноставно немам зборови, затоа не треси глупости...и слушам муабети многу било скапо сервисирањето, за прв сервис на ц4 на 10.000км е 2.700 денари...
Тоа пежото 1.4 хди е многу економично возило, а за тди на VW се доста издржливи ама прилично бучни

Дајте бе... 206 се на залез, зарем има уште лудаци што купуаат модел стар 10 години? Земете 207.....

Второ, од споредбата имате утка, треба Пежо 20Х да се споредува со Ибица, што значи дека Кордобата е класа погоре, во случајов на Пежо 30Х.

Во случајов јас би одел на Сеат без размислување.

Дајте бе... 206 се на залез, зарем има уште лудаци што купуаат модел стар 10 години? Земете 207.....

Второ, од споредбата имате утка, треба Пежо 20Х да се споредува со Ибица, што значи дека Кордобата е класа погоре, во случајов на Пежо 30Х.

Во случајов јас би одел на Сеат без размислување.
кордобата е само седан верзија на ибицата, ништо повеќе, така да мислам дека е иста класа, а класа нагоре е леонот. поправи ме ако грешам.
иначе, како и да е ја бирам кордобата пошто пежото е стар модел 10 години(како што кажа џиш), ем, подвозјето и моторот се фолксваген на сеатите =)
мада, штом иде роднината до 13000 еу, можеш да си земеш ц4, киа сид и така =)

Иха... за 13.000 јас би одел на варијанта Фокус. Бар свеж модел ке возиш ако не повеќе. А ако е до толку за шпоре на нафта, не е голем изборот.... Пежото, Сеатот, Корса, Фиеста, а може да види и Фиат Линеа/Гранде пунто.

ако беше за бензинес најверојатно до сега ке земеше некоја но се рабори за дизел а ке му ја препорачам кордобата па сега сам нека одлучи ( сега сеат има некој попуст и кордобата кошта околу 12200-12300е дизел фул опрема )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom