Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
TpH_Bo_OkO напиша:Слава на паднатите бранители!
Прашањето мое е: До кога Македонецот ќе чека на Господ?!?!?! До кога својата иднина ќе ја става во рацете на други?!?!?!? некогаш мислев дека Македонија има синови....но последнава деценија увидов дека носи во себе само расколници....
bacilo напиша:Што да се каже а да не се згреши.Невиден масакар во време кога тоа педерите комунистички на чело со предавникот Б.Ц му ја кроеја капата на дпмне,а другарчината нивни запукаа како луди на резервистите од прилеп кои немаа можност да се бранат.
Имено тој конвој ме потсетува по многу нешта врзано со мене,кога на 22 март 2001 во 03:00 тргнавне од Сливово за Тетово во конвој на доброволци и резервисти,со 7 автобуси,десетици камиони,воена полиција само на чело.Максимално необезбедувана колона од никој, која се протегаше дури 2 км во должина.Патот не водеше низ Кичево и Гостивар,но веќе низ тетовските села почнаа да се палат сите светилки во куќите долж патот а беше некаде околу 04:30 часот и од каде сега сите да се будни.Веројатно сите знаеја дека ке помине колоната, но тогаш само шо почна забата.Јас пак ке речам.тогаш само бог не чувал и никој друг.Таа среќа ја немаа бранителите од прилеп и затоа за поздрав е таа постапка на г-от на Прилеп кој им подигна споменик на сите бранители кои загинаа.
asterix_m напиша:Види бе бачило, се правиш некој голем патриот а ќариш, да речеме ситни политички поени на смрта на лугето.
Точно е дека конвојот е необезбеден и дека немало соодветна подршка на истиот, само едно прашање, онака ус пат, кој треба да ја организира армијата, министерот, претседателот, државниот секретср или капетаните, полковниците, генералите кои се одговорни за тие работи.
Да се вратам на темата
Ставрно срамота е на лугето да не им се пдигне споменик, треба малку државата односно инстоитуциите да бидат малку по одговорни.
СЛАВА ИМ