PCSX 2

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Темава ја отварам бидејќи со новата верзија од овој emulator направив breakthrough!

Конечно дојде до реална брзина на игрите (па и над неа) со што по толку години, емулацијата на PS2 игри се покажа како успешна.
Можете да ја симнете бета верзијата од овој емулатор по торенти, поточно 0.9.7 верзијата. На официјалната страна има некоја бета, али не е најновата - чудно.

Ја тестирав Tekken 5, игра кој веќе година дена пробувам да ја хакнам, конечно извадив 80 fps...реални 80, не оние со speedhacks и слични глупости, каде што ви пишува 80, а играта иде во slow motion! :)

Следна, God of War и God of War 2.

wallpaper_tekken_5_03_1600.jpg

Мини-упатство:

Можете да ја симнете бета верзијата од овој емулатор по торенти, поточно 0.9.7 верзијата.

На официјалната страна има некоја бета, али не е најновата - што е чудно. Потоа ќе ви треба и BIOS фајл, кој можете исто така да го најдете по торенти, бидејќи нелегално е таквите BIOS-и да се делат по сајтови.

Игрите се симнуваат од торенти, обично се во ISO фајлови, а преку емулаторот ги лоадирате.

Се што останува е МНОГУ trial and error. Бидејќи секој компјутер има различни хардверски делови, не постои еден сетинг на емулаторот кој ќе работи кај сите. Сепак, без Core 2 Duo процесор од 2.5 GHz и 2 гига рам, не ни пробувајте. Исто така, очекувајте да изгубите најмалку едно попладне на конфигурирање, бидејќи ќе мора целосно да ги научите сите сетинзи и што/како влијаат врз перформансите.

Со среќа! :)

Јас ја купив пред неколку год гта либерти сити за пс2 ама никако да ја пуштам.Дали ке можит малку помош.Сега ке го спуштам овај новиов емулатор.

За жал, нема единствени сетинзи на емулаторот кои би работеле на СЕКОЈ компјутер.
Али, ако немаш минимум дуал-кор од околу 2.5 GHz, не ни пробувај.

За се друго, пушти ја играта и константно менувај сетинзи и тестирај in-game разлика.
Кај мене успеа фората кога го изгасив Frame Limiter-от. Тој треба да дава limit на 60 fps, али иако пишува горе дека играва вози на 60, тоа е всушност некои 35 fps, што е чудно.

Кога го изгасив, летна играта, пребрзо малце, некои 130% од нормалното :)

God of War - completely playable!

Имав проблем со бета верзијата на PCSX2, па ја земав онаа бета од официјалната страна = revision 1888.
Играта шиба, некои 90 fps, лимитерот на 60 fps и ајт! :)

Следни за тест се FIFA Street 2 и God of War 2. :zlo:

2048331217_19fb1bcea9.jpg

За жал, нема единствени сетинзи на емулаторот кои би работеле на СЕКОЈ компјутер.

За се друго, пушти ја играта и константно менувај сетинзи и тестирај in-game разлика.
Кај мене успеа фората кога го изгасив Frame Limiter-от. Тој треба да дава limit на 60 fps, али иако пишува горе дека играва вози на 60, тоа е всушност некои 35 fps, што е чудно.

Имав проблем со бета верзијата на PCSX2, па ја земав онаа бета од официјалната страна = revision 1888.

Хехе, супер :). Бараше Год оф Вор? Ете ти :):tv:

ај брат немој фифа стреет еј. Ќе се разочараш

Nice:vozbud: Пред некој ден ја свртев Resident Evil Code Veronica X на 0.9.6 верзија, добро беше но некаде многу бавно иаку немам слаб компјутер:
Amd Athlon 64 X2 5000+
2 GB ram
geforce 250 GTS

Сигурни ли сте дека новиот емулатор ќе работи многу по брзо? :smir:

Ова се супер вести но на каков процесор ја играш, кај мене на PCSX2 0.9.6 верзијата на аmd athlon 64 X2 5000+ не одеше многу сјајно дури и со сите speed hacks

q6600 на 2.4 GHz, 5 GB DDR2 и HD3850ка.

Иначе, кај мене исто иде споро кога се уклучени спид-хаковите, чудно. :)
Јас ги исклучив и сега летаат игрите!

Е сеа, на новава верзија, 0.9.7 r2160 можеш да менуваш сетинзи додека е пуштена играта, што е ѕверско, одма го гледаш ефектот на промените.

Новиот работи одлично. Јас ја играв God of War со најновата верзија и немаше проблем. Исто важи и за God of War 2.

Инаку најновите извршни фајлови ги имате тука.

Уживајте.

q6600 на 2.4 GHz, 5 GB DDR2 и HD3850ка.

Иначе, кај мене исто иде споро кога се уклучени спид-хаковите, чудно. :)
Јас ги исклучив и сега летаат игрите!

Е сеа, на новава верзија, 0.9.7 r2160 можеш да менуваш сетинзи додека е пуштена играта, што е ѕверско, одма го гледаш ефектот на промените.

Зависи кои speed hacks си ги уклучил. За некои пишува дека има шанса да зезнат перформанси :)

Новиот работи одлично. Јас ја играв God of War со најновата верзија и немаше проблем. Исто важи и за God of War 2.

Уживајте.

Зависи кои speed hacks си ги уклучил. За некои пишува дека има шанса да зезнат перформанси :)

Не ги зезнуваат перформансите, него играта е во slow-motion. :/
Затоа и пишав дека е чудно...Јас гледам дека горе иде со 60 fps константно, али мене ми иде со 50%, се е во slow-motion.
А на секој PC е различно, затоа и е добра новата верзија, можеш in-game да тестираш...:)

Само не тестирајте на God of War, таа игра е посебна, искористува дури 102.5 % од PS2 хардверот. :)

Уживајте.

Тие се нај новите плагинови, така? Можете ли да ми помогнете да ја најдам новата верзија на емулаторот, побарав на неколку торент сајтови ама ја нема

Тие се нај новите плагинови, така? Можете ли да ми помогнете да ја најдам новата верзија на емулаторот, побарав на неколку торент сајтови ама ја нема
Не се само плагини, го има и емулаторот.
Пример: PCSX2 SVN r2784 ти е верзија: 2784.

Не се само плагини, го има и емулаторот.
Пример: PCSX2 SVN r2784 ти е верзија: 2784.
Благодарам :wink: А биоси нема на тој сајт нели, ќе треба од торент да побарам. Ќе се фати ли биосот од 0.9.6 верзијата на новата?

Благодарам :wink: А биоси нема на тој сајт нели, ќе треба од торент да побарам. Ќе се фати ли биосот од 0.9.6 верзијата на новата?
Ќе фати. Биосот не се мења :)

Се извинувам за овој лаички пост.Но дали би имале некоја задоволителна брзина (30-35фпс) на мојот PC:
Intel Dual core 2.2GHz
nVidia 9600GT 512MB VRAM
2 GB DDR2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom