Payoneer (официјална тема)

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.661
Поени од реакции
2.618
На кратко, Пејонир е компанија за финансиски услуги која обезбедува онлајн трансфер на пари и услуги за дигитално плаќање.
Членовите на пејонир можат да примаат и испраќаат пари на нивните банкарски сметки, со отварање на пејонир добивате дебитна припејд картичка на Мастеркард што може да ја користите онлајн или на продажни места.
Пејонир има околу четири милиони корисници во повеќе од 200 земји и територии и обезбедува прекугранични трансакции во повеќе од 150 локални валути користејќи ја својата банкарска мрежа низ целиот свет за да изврши трансфери на локални банки.

Какви провизии има при вадење на пари.

- 3.15% стандардна ATM провизија при секоја трансакција
- 1% за проверување на состојба на картичката од банкомат ИЛИ за одбиена трансакција
- 3.5% провизија на сума која ја вадиш од банкомат,конверзација од една валута во друга.
Не сум баш сигурен за ова провизиите така да ако сум некаде грешка корегирајте ме.

Пред неколку месеци повлеков одредена сума на пари не беа монгу па ги повлеков од тука банкомат, не се замарав многу колку ќе ми испадни бидејќи беше мала сума.
Сега за некој месец треба пак да повлечам одредена сума на пари па прашањето ми е дали доколку одам во некоја од ЕУ земјите на пример Грција ќе избегнам конверзација на валута бидеќи картичката ми е во евра, и од банкомат евра ќе вадам.
 
Член од
3 јуни 2009
Мислења
217
Поени од реакции
147
На кратко, Пејонир е компанија за финансиски услуги која обезбедува онлајн трансфер на пари и услуги за дигитално плаќање.
Членовите на пејонир можат да примаат и испраќаат пари на нивните банкарски сметки, со отварање на пејонир добивате дебитна припејд картичка на Мастеркард што може да ја користите онлајн или на продажни места.
Пејонир има околу четири милиони корисници во повеќе од 200 земји и територии и обезбедува прекугранични трансакции во повеќе од 150 локални валути користејќи ја својата банкарска мрежа низ целиот свет за да изврши трансфери на локални банки.

Какви провизии има при вадење на пари.

- 3.15% стандардна ATM провизија при секоја трансакција
- 1% за проверување на состојба на картичката од банкомат ИЛИ за одбиена трансакција
- 3.5% провизија на сума која ја вадиш од банкомат,конверзација од една валута во друга.
Не сум баш сигурен за ова провизиите така да ако сум некаде грешка корегирајте ме.

Пред неколку месеци повлеков одредена сума на пари не беа монгу па ги повлеков од тука банкомат, не се замарав многу колку ќе ми испадни бидејќи беше мала сума.
Сега за некој месец треба пак да повлечам одредена сума на пари па прашањето ми е дали доколку одам во некоја од ЕУ земјите на пример Грција ќе избегнам конверзација на валута бидеќи картичката ми е во евра, и од банкомат евра ќе вадам.
Зошто едноставно не ја користиш како обична картица, без да ги повлекуваш средствата во кеш?
Плаќањата во продавница и on-line се без провизија.
 
Член од
11 април 2012
Мислења
2.847
Поени од реакции
2.637
Какви провизии има при вадење на пари.

- 3.15$ стандардна ATM провизија при секоја трансакција
- 1$ за проверување на состојба на картичката од банкомат ИЛИ за одбиена трансакција
- 3.5$ провизија на сума која ја вадиш од банкомат,конверзација од една валута во друга.
Не сум баш сигурен за ова провизиите така да ако сум некаде грешка корегирајте ме.

Сега за некој месец треба пак да повлечам одредена сума на пари па прашањето ми е дали доколку одам во некоја од ЕУ земјите на пример Грција ќе избегнам конверзација на валута бидеќи картичката ми е во евра, и од банкомат евра ќе вадам.
провизиите се во долари не во проценти тоа ти е грешка, и ако ти е во евра тогаш немаш конверзија

Зошто едноставно не ја користиш како обична картица, без да ги повлекуваш средствата во кеш?
Плаќањата во продавница и on-line се без провизија.
Пак има некоја провизија што му ја наплаќаат нашиве банки на секоја трансакција во продавница (ако ја споредиш сумата што ќе ја платиш со моменталниот курс ќе приметиш, ама е мала), онлајн нема зашто најчесто е во долари се
 
Член од
8 септември 2011
Мислења
3.661
Поени од реакции
2.618
провизиите се во долари не во проценти тоа ти е грешка, и ако ти е во евра тогаш немаш конверзијаПак има некоја провизија што му ја наплаќаат нашиве банки на секоја трансакција во продавница (ако ја споредиш сумата што ќе ја платиш со моменталниот курс ќе приметиш, ама е мала), онлајн нема зашто најчесто е во долари се
како е можно да немаш конверзација кога картичката ми е во евра а јас повлекувам од наш банкомат денари.[DOUBLEPOST=1506158802][/DOUBLEPOST]
Зошто едноставно не ја користиш како обична картица, без да ги повлекуваш средствата во кеш?
Плаќањата во продавница и on-line се без провизија.
Нормално сега ќе си порачам нешто од интернет но неможам за цела сума на пари да порачувам,што треба да ги препродавам :D
 

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
2.453
Поени од реакции
1.732
Провизијата за вадење и проверка на сметка се во долари, провизијата за конверзија е во проценти. Кога пазариш во наш маркет со картичката исто има провизија од 3.15% за конверзија како и кога вадиш од банкомат, разликата е што нема $3.15 withdrawal fee.
 
Член од
8 септември 2011
Мислења
3.661
Поени од реакции
2.618
Океј, а да одам од банкомат што вади евра и мојата картичка е во евра, коли би ме коштало Whithraw fee?
 
Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.632
Поени од реакции
853
На кратко, Пејонир е компанија за финансиски услуги која обезбедува онлајн трансфер на пари и услуги за дигитално плаќање.
Членовите на пејонир можат да примаат и испраќаат пари на нивните банкарски сметки, со отварање на пејонир добивате дебитна припејд картичка на Мастеркард што може да ја користите онлајн или на продажни места.
Пејонир има околу четири милиони корисници во повеќе од 200 земји и територии и обезбедува прекугранични трансакции во повеќе од 150 локални валути користејќи ја својата банкарска мрежа низ целиот свет за да изврши трансфери на локални банки.

Какви провизии има при вадење на пари.

- 3.15% стандардна ATM провизија при секоја трансакција ($3.15)
- 1% за проверување на состојба на картичката од банкомат ИЛИ за одбиена трансакција($1)
- 3.5% провизија на сума која ја вадиш од банкомат,конверзација од една валута во друга, (oва е точно, но варира од држава до држава, во МКД е 3%)

Не сум баш сигурен за ова провизиите така да ако сум некаде грешка корегирајте ме.

Пред неколку месеци повлеков одредена сума на пари не беа монгу па ги повлеков од тука банкомат, не се замарав многу колку ќе ми испадни бидејќи беше мала сума.
Сега за некој месец треба пак да повлечам одредена сума на пари па прашањето ми е дали доколку одам во некоја од ЕУ земјите на пример Грција ќе избегнам конверзација на валута бидеќи картичката ми е во евра, и од банкомат евра ќе вадам.
[DOUBLEPOST=1506174735][/DOUBLEPOST]
- 3.15% стандардна ATM провизија при секоја трансакција ($3.15)
- 1% за проверување на состојба на картичката од банкомат ИЛИ за одбиена трансакција($1)
- 3.5% провизија на сума која ја вадиш од банкомат,конверзација од една валута во друга, (oва е точно, но варира од држава до држава, во МКД е 3%)

Не се бунете без врска има провизија за конверзија 100% сигурно, провизија нема само ако вадите кеш во долари или купувате онлајн каде цените на производите се во долари.
 
Член од
8 септември 2011
Мислења
3.661
Поени од реакции
2.618
[DOUBLEPOST=1506174735][/DOUBLEPOST]
- 3.15% стандардна ATM провизија при секоја трансакција ($3.15)
- 1% за проверување на состојба на картичката од банкомат ИЛИ за одбиена трансакција($1)
- 3.5% провизија на сума која ја вадиш од банкомат,конверзација од една валута во друга, (oва е точно, но варира од држава до држава, во МКД е 3%)

Не се бунете без врска има провизија за конверзија 100% сигурно, провизија нема само ако вадите кеш во долари или купувате онлајн каде цените на производите се во долари.
Сега пример одам до Солун да кажеме вадам 100 евра, картичката ми е во Евра дали тоа значи дека ќе ми земаат само 3.15% АТМ провизија ?
 
Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.632
Поени од реакции
853
Сега пример одам до Солун да кажеме вадам 100 евра, картичката ми е во Евра дали тоа значи дека ќе ми земаат само 3.15% АТМ провизија ?
И плус за конверзија, не знам точно колку ќе ти земе за конверзија пошто варира, но нема да биде поголема од 3,5%. Доколку има банкомат кој пушта долари, во тој случај нема да имаш провизија за конверзија.
 
Член од
8 септември 2011
Мислења
3.661
Поени од реакции
2.618
И плус за конверзија, не знам точно колку ќе ти земе за конверзија пошто варира, но нема да биде поголема од 3,5%. Доколку има банкомат кој пушта долари, во тој случај нема да имаш провизија за конверзија.
Kaква конверзација бе друже од кога ја отворив темава 5 пати имам пишано дека картичката ми е во ЕВРА, а сигурно дека во Солун нема да ми извадат денари или долари од обичен банкомат.
 

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
2.453
Поени од реакции
1.732
Се збунил, сигурно не прочитал дека ти е во евра картичката, значи ако ти е во евра и банкоматот ако пушта евра нема зошто да ти зима конверзија кога нема да прави никаква конверзија, ќе ти земе како што рековме само withdrawal fee.
 
Член од
8 септември 2011
Мислења
3.661
Поени од реакции
2.618
Се збунил, сигурно не прочитал дека ти е во евра картичката, значи ако ти е во евра и банкоматот ако пушта евра нема зошто да ти зима конверзија кога нема да прави никаква конверзија, ќе ти земе како што рековме само withdrawal fee.
Инаку за тоа кој банкомат ќе биде на која банка нема врска нели ? првиот што ќе го видам може да вадам, за некој месец највероватно ќе треба да подиграм али не сакам од тука, затоа убаво да се распрашам, и ова чланарината од 20 долари од кога ќе замине годината ја зиммат, и што ќе биде во случај еве јас на пример ги вадам парите пред да замини годината и веќе не клавам, што ми можат ?
 

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
2.453
Поени од реакции
1.732
Инаку за тоа кој банкомат ќе биде на која банка нема врска нели ? првиот што ќе го видам може да вадам, за некој месец највероватно ќе треба да подиграм али не сакам од тука, затоа убаво да се распрашам, и ова чланарината од 20 долари од кога ќе замине годината ја зиммат, и што ќе биде во случај еве јас на пример ги вадам парите пред да замини годината и веќе не клавам, што ми можат ?
Штом ќе вадиш во евра нема врска, инаку кај нашиве ако вадиш може да се разликува малку курсот на валутата кога претвараат во денари.

За чланарината, ќе ти ја наплатат следниот пат штом ти легнат првите пари на картицата. Пример ти сега ги вадиш париве и не оставаш доволно за да ти наплатат, но после да речеме 5 години пак ти легнуваат пари на картицата и они тогаш од тие пари ќе ти наплатат одеднаш за сите претходни 5 години кога не можеле да ти наплаќаат.
 
Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.632
Поени од реакции
853
Се збунил, сигурно не прочитал дека ти е во евра картичката, значи ако ти е во евра и банкоматот ако пушта евра нема зошто да ти зима конверзија кога нема да прави никаква конверзија, ќе ти земе како што рековме само withdrawal fee.
Не сум се збунил туку не сум прочитал во што е картичката, но исто така зависи во која валута ги примаш парите на кратичката. Пр. ако ги примаш во долари, а картичката ти е во евра и покрај тоа што банкоматот пушта евра пак имаш провизија за конверзија.[DOUBLEPOST=1506181472][/DOUBLEPOST]
Инаку за тоа кој банкомат ќе биде на која банка нема врска нели ? првиот што ќе го видам може да вадам, за некој месец највероватно ќе треба да подиграм али не сакам од тука, затоа убаво да се распрашам, и ова чланарината од 20 долари од кога ќе замине годината ја зиммат, и што ќе биде во случај еве јас на пример ги вадам парите пред да замини годината и веќе не клавам, што ми можат ?
Ако вадиш тука, веројатно на сите банкаомати провизијата е иста.
Сум вадел на НЛБ, Шпаркасе, Халк банка, Стопанска, Уни банка и Прокредит и на сите било исто.
 
Последно уредено:
На врв Bottom