Отклучување на iPhone 2.0.2 firmware

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.337
Поени од реакции
34.807
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Ова е целосната процедура за отклучување на новиот 2.0.2 firmware за iPhone 2G.

Читајте внимателно:
- Ова не важи за iPhone 3G.
- Задолжително треба да имате активна WiFi конекција.
- Иако е испробана многу пати (и треба да помине глатко), не гарантирам за процедурата на отклучување.

1) Даунлоадирајте го Quickpwn 1.20 (тој што поддржува firmware 2.0.2)
- Може да го најдете тука.

2) Стартувате го Quickpwn.

3) Изберете го IPSW фајлот за restore на 2.0.2 firmware-от.
- Ако го немате, може да го најдете тука.

4) Следете ги инструкциите на Quickpwn и изберете "Add Cydia" и "Add Installer" (без да изберете "Replace Boot Logos"). Обрнете му целосно внимание и завршете го целиот процес на отклучување со Quickpwn - ова е интерактивна алатка, ќе бара од вас да направите неколку работи додека го отклучува вашиот телефон...

5) Откако ќе завршите со Quickpwn, ќе забележите дека нема да имате мрежа. Тоа е поради различниот baseband кој се користи во новиот firmware. Без паника, вашето WiFi сеуште ќе функционира без проблем.

6) Закачете се на WiFi и преку Cydia (кој е патем вашиот installer) симнете го Bootneuter v2.0.

7) Стартувајте го Bootneuter и стиснете на Flash копчето во горниот десен агол. Оставете го да заврши целосно со флешување, а потоа рестартирајте го телефонот. Вашиот iPhone ќе биде отклучен и jailbroken на најновиот firmware. :)

На вториот треба да стиснеш save target as...не е линк,фајлот е тоа :)

И така не сака бе друже :(

Еве нов линк за сите кои сакаат да експериментираат.
*забрането линкови од други сајтови и линкови кои содржат пиратерија*

А иначе... го напраи некој од вас ова? Како се понаша тел?

Како може само тебе да не ти работи линкот бе Трте? :)

Работи линкот, директ води до IPSW фајлот - оној оригиналниот од Apple...
И ако ти е се во ред со броузерот, треба да ти излезе прозорче кај што треба да избереш каде сакаш да ти се зачува фајлот на компјутерот :)

Напраив апдејт јас, без никакви проблеми помина.

Едно прашање, јас имам моментално 1.1.4 фримвер, сега, се што треба да направам е да го приклучам ајфонот со компјутеров, и да го следам упатството?

Колку време од прилика трае целиов процес? Мене ми се углаи на она икончето со ананас и си врти само тоа.... можно е да го сјебав малце а? :)

Кој фримвер го имасе претходно?

Пиши ако го средиш од 1.1.4 на 2.0.2

и ејсиде, позадоволен си од 2.0> верзиите? не примети багчиња ;)

и ејсиде, позадоволен си од 2.0> верзиите? не примети багчиња ;)
Не приметив никаков баг ниту проблем до сега, се е регуларно :)
Нема некоја голема промена, новиот фирмвер го инсталирав за да имам пристап до новите апликации/игри, кои се прават исклучиво за 2.0+ фирмвер. За 1.1.* нема ништо ново во последно време. Ќе мора да заглавите со стари апликации :)

Кога ќе направите апгрејд, додајте го cydia.iclarified.com како Source во Cydia инсталерот.
После направете search и инсталирајте го Volume Booster-от. Значително е погласен телефонот :)

Ставив 2.0.1, па да видиме како ќе се понаша, некако ми е тромаво

BTW кај е срчот кај cyderia? :S

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom