Остеомелит на вилица

• Креатор на темата Креатор на темата Orestida
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 март 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Nesto sto na pocetokot izgledase kako lesno izleciva dijagnoza prerasna vo neocekuvan gnasen kosmar koj trae veke poveke od dve godini. Se pocna vo edna privatna ordinacija kade mi bese vrsena intervencija na zab pri sto samobendisaniot zabar koj titulata ja dobil blagodarenie na tatkoto profesor, mi bese povredena dolnata vilicna koska.

Namesto uspesna operacija rezultatot bese nepodnoslivi bolki koi traea nekolku denovi i predlogot na zabarot bese da se izvadi dolnata leva sedumka. Megutoa i posle vadenjeto na zabot bolkite ne prestanaa a odgovorot na mojot doktor bese deka sum od onie pacienti kaj koi tesko zarasnuvaat rani i deka treba da izdrzam. Eh kolku bese lesno da se izdrzi cel den na rabota i celo vreme da goltas sekakvi tableti. Sega se cudam zasto tolku dolgo mu veruvav i ne otidov nikade da baram pomos. Posle nekolku meseci koga toj vide deka e veke seriozno me prati na Stomatologija vo Drzavna. E tamu sleduvase nova golgota: se ispostavi deka mojot mnogu sposoben doktor ja povredil i seskata i morase da se vadi i toj zab. Ovaa ubava prikazna ne zavrsi tuka. Bidejki tabletite veke ne mi deluvaa od pregolemo pienje, bolkite veke stanaa strasni. Urlav, placev sekoj den i si go zamraziv zivotot. Za sreka se najde eden pameten doktor i me odnese na Maksilofacijalna hirurgija koja e vednas do Stomatologija.

Tamu napravija snimka i vednas ja potvrdija dijagnozata: Hronicen osteomelit. Vednas zakazaa operacija, se pomina dobro i bolkite isceznaa. Samo sto pomisliv deka sepak Bog mi se smiluval i deka se kurtuliv, posle dva meseca pak pocna da boli. I da ne dolzam mnogu, sleduvase uste edna operacija koja isto ne bese mnogu uspesna pa celo vreme odev na kontroli, morav da pijam silni antibiotici i se taka do ova leto koga se pokaza deka se uste se siri i mora da se pravi poradikalna operacija pod opsta anestezija. I toa pomina a mojata sostijba posle nekolku meseci od operacijata e strasna i najlosa do sega. Pred dve nedeli mi se napravi otok koj go dupna obrazot i sega postojano istekuva gnoj i krv od nadvor.

Se custvuvam ocajno, ne odam na rabota, Doktorite se plasat od uste edna operacija i nivniot sovet e da jadam ovosje i zelencuk i sama da go pobedam. Ne mora da objasnuvam kolku me frustrira seto ova, najmnogu zaradi toa sto cuvstvuvam deka voopsto ne mozam da se boram protiv ova .
Ne znam nikakvi prirodni lekovi a i ne znam nikoj sto ja ima istava dijagnoza. Mnogu sakam da stapam vokontakt soluge sto znaat makar malku nesto za ovaa bolest i zatoa ve molam da pisete i daucestvuvate vo ovaa diskusija.

more tuzi go ku4kiniot sin , neka plati neka pati za toa sto go napravil ! neka mu zemat toa diplomata sto moze gzot da si ja brise so nea , takvi tuturutki go nego gi ima vo denesno vreme:S

DA NE ZAEBE USTE NEKOJ :S
me isprovocira storijava ..

zdravo

Mnogu zgresiv sto ne go tuziv do sega, najmnogu zaradi toa da ne nasteti i na drugi. Gi cuvam site izvestai od lekuvanjeto do sega pa ke razmislam. Fala ti za komentarot.

Сеа ке ти кажам нешто иако баш ми е жал што го кажувам ова али морам...Мајка ми има остемијалит али на коленото и била на разни операции и многу доктори и кажале дека оваа болест не се лечи...Највише и делуваа едни инекции РИФ кој ги набави од Турција па би ти препорачал да ги пробаш тие!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom