Оригинали

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Дали купувате оригинали и кои оригинални игри ги поседувате?

Јас прв...
Ја имам World of Warcraft(credits to Duffy,Stevo и компанија:)) и ја имам Hidden and Dangerous...И двете ми се поклон

Јас ја добив Age of Empires 1 пред да дојде во Европа.

Неам ниеден оригинал, све шо имам е пиратерија. :icon_bigg
Некад коа идам у странство ќе се наоштрам да купам некој оригинал, ама коа ќе ги видам цените по 50 евра, и коа ќе ми текне дека можам за беспари да ја имам играта... некако се откажувам. Стварно се премногу скапи!
А не би ми сметало ич да добијам оригинал игра на поклон, тоа може.

MarthaGraham напиша:
Неам ниеден оригинал, све шо имам е пиратерија. :icon_bigg
А не би ми сметало ич да добијам оригинал игра на поклон, тоа може.
Кажи коа ти е роденден ќе собереме пари ќе ти купиме :)

Епа неам ни едан оргинал.......зашо да давам по 50е од игра коа може некој другар да ми ја пререже за беспари :):):):)....... а и плус не играм којзнае колку (само Warcraft TFT по малце)......ако некоаш се решам да купам оргинал би купил WoW другите не вредат ::):):):)......

Абе за 50 евра ќе купам 500 празни цедиња и ќе испорежам игри што цел живот нема да ми стигне да ги изиграм.
Да живее пиратеријата!!!:olee:

50 евра=3000 ден
3000 ден=300 цедиња
300 цедиња=150 DVD-ија(иста цена)
150 DVD-ија=120 игри
Ете ти факт...
А да не збориме што игрите не се по 50 евра(Oсвен Collector's edition) туку се движат од 30-45 евра (ги глеав у Грција)
Да не збориме што со оригинал игра имаш и техничка подршка и онлајн играње...прашај ги играчите на Call of Duty,Counter-Strike,DoTA шо им значи тоа...
Но на крај...и јас би играл така Јане:)

Немам ни една оригинал игра... Се ми е пиратерија... Не ни сакам да имам оригинал... ДА ЖИВЕЕ ПИРАТЕРИЈАТА!!!

Абе оргинали да имаш е убаво и не се скапи само за нашиот стандард се премногу. Во странство оргнални игри се купуваат повеќе од пиратски ама ако зимаш плата 3000евра тогаш игра од 15-45евра нема да ти е скапо. А кај нас со просечна плата од 250 евра да дадеш 30 евра за игра е премногу. Па нас 15 евра ни е многу за интернет еден месец, а камоли игри да купваме.

Mac)) напиша:
50 евра=3000 ден
3000 ден=300 цедиња
300 цедиња=150 DVD-ија(иста цена)
150 DVD-ија=120 игри

Кај што купувам јас тоа би изгледало вака...

3000 ден=600 цедиња
600 цедиња=600 ДВД-ија (ЦД-50 = ДВД-50)
600 ДВД-ија=600 игри

tha_Casper напиша:

3000 ден=600 цедиња
600 ДВД-ија=600 игри
Да ама не рачунаш ти дека има игри и по повеќе од 4 гига? И тие ДВДа и ЦДа сигурно се за никаде. Ставеш ги на побрзо од х8 и пукнат( а пишува дека може макс х48 да оде)

tha_Casper напиша:

3000 ден=600 цедиња
600 ДВД-ија=600 игри
Си се утнал малце...
600 цедиња по 50 ден е еднакво на 30.000 а не на 3000...за да бидат 600 двд-ија треба по 5 денари да е едно сфаќаш?

Ne kupuvam originali nikad ... sho ke mi e original ko mozam da go imam kopija so sitiot kvalitet i istata igra komplet :)

Абе темата беше дали имате оригинали, а не цени на цедеа, пиратерии...

Sudden Strike
World of Warcraft
Medal of Honor- War Chest

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom