Организација за тинејџери

• Креатор на темата Креатор на темата Milan14
  • Време на започнување Време на започнување
Ми фалат паркови зеленила,здрава средина

Владата колку може - работи на тоа. Факт е дека има повеќе зеленило и поздрава средина отклку кога други диригираа власт. Али ако си млад тинејџер денес, може си бил премал тогаш за да се сеќаваш или за да ти било гајле. Си играл видео игрици, не си се замарал многу-многу со светото околу тебе.

Ако сметаш дека владата недоволно се посветува на зелени решенија и програми, можеш да се зачлениш во ДОМ. Кој има конец со СДС патем.

повеќе сали за спорт реновирање на училишта,

Па се реновираат училишта и се градат спортски сали. Секое второ излагање на прес по некоја новина од ова излегува, или се планира. Според тебе колку повеќе реновирање на училиштата е потребно и колку уште спортски сали се потребни и каде?

а во нашата држава се даваат пари за крстови што ништо не значат,

Крстот нормално дека не помага некому директно, али дека не значи ништо, можеби не за тебе. За поголемата маса на народ во земјава, и тоа како има значење. И аман, кога веќе се кенка, барем да ги имате точните информации, крстот се гради со пари од Тодор Петров, он е инвеститор (ваљда и лушево од СМК донирале свесно за истото), никој не зел пари од буџетот да го гради, така да она "leb nejme da jaime, krstoj ke grajme" не поминува во овој случај.

исто така би сакал да има подобро образование со подобри реформи а не како екстерното највеќе што ми се допаѓа во поглед на образование тоа што учебниците се бесплатни

Сите сакаме подообро образование. За жал, се уште е work in progress. Сигурно не си единствен кој вака се осеќа, па ако сметаш дека ти и врсниците сте обесправени или дека фалат радикални промени во образованието, посебно средните школи, создадете си ученички пленум. Студентски веќе имаме.

Кај и да е нашиов народ ќе се освести и се надевам дека ќе се случи нешто како протестите во Романија 1989 и крвавиот пад на Никола Чаушеску=Никола Груевски.Ние сме под диктатура,државата ни е толку економски развиена за да ги одплаќаат пензиите се земаат кредити, секоја организација која ќе се бори против промена ќе биде гледана како негативна поради владините медиуми, во нашава држава немаме ни право на збор некое гомно вози мерџо од 600 илјади евра а додека народот нема пари за леб ама ако тоа и ни треба зашто сме глупи како сајла, оди сега ќе ти избега сендвичот со растителен кашкавал и цемент.
За некого мед и млеко за мене арам и катран!!!!

Со ваква реторика одма ќе те примат во СДС, без приемни испити. Уште па ако имаш и ученички пленум позади себе .. пуффффф ..[/quote]

Сите сакаме подообро образование. За жал, се уште е work in progress. Сигурно не си единствен кој вака се осеќа, па ако сметаш дека ти и врсниците сте обесправени или дека фалат радикални промени во образованието, посебно средните школи, создадете си ученички пленум. Студентски веќе имаме.

WIP, ама повеќе е како паузиран WIP. Едно екстерно што тртнаа за да ги казнуваат наставниците, ни тоа не излезе како што треба. Нема еден што го сака екстерното, ама пусто его на министрите, круната ќе им падне ако речат дека направиле грешка. Сега Кембриџ ќе внеселе од следната година. Ау.

А, за пленумиве, имаше еден среношколски колку што памтам за време на бојкотите, арно ама според тоа што се слушаше високи функционери од СДС одеа по кампот кај МОН и финансираа. На кратко и на долго, без партија ништо не се прави кај нас, а и еден избор па што имаме, лошото и полошото.

Илегала>ненормално голема моќ>власт. И ако ти остане нешто човечно по таа голгота да ја смениш државата кон подобро.

Реално гледано и да се отвори некаква таква организација одма ќе ја исполитизираат,дури и да не е,на телевизииве ќе зборат за неа да ја оцрнат.Патем не сите тинејџери/средношколци се со здрав разум за да одлучат пошто сведоци сме и на испрани мозоци и неедуцирани деца.
Еве јас ќе ти препорачам доколку сакаш разгледај што предавања и обуки имаат во Младите можат (Youth Can) и Младински образовен форум(Young Educational Forum).Не е тоа што ти го бараш,ама овде можеш да сретнеш екипа на која и е преку глава од ова што го гледаме па ете може вие ќе бидете тие што би создале некоја организација.Никад се не зна.
Крај краева се што ќе стекнеш од таму е голем плус за тебе во иднина :)

Пишуваш против владата на Р.М одма сдсм си

Не, таква лепенка удирам кога ќе ми дадеш вербатим реферат од СДС. Не затоа што си "против Владата". Критики кон Владата и јас имам. Го спомна некој претходно екстерното. - Бев, и се уште сум против тоа. Нема ради истото да занемарам што се останато е направено. А дека образовниот систем ни е шитoсан, не мораш да ми посочиш ти за да знам. И јас бев еднаш средношколец.

Кај и да е нашиов народ ќе се освести и се надевам дека ќе се случи нешто како протестите во Романија 1989 и крвавиот пад на Никола Чаушеску=Никола Груевски.Ние сме под диктатура,државата ни е толку економски развиена за да ги одплаќаат пензиите се земаат кредити, секоја организација која ќе се бори против промена ќе биде гледана како негативна поради владините медиуми, во нашава држава немаме ни право на збор некое гомно вози мерџо од 600 илјади евра а додека народот нема пари за леб ама ако тоа и ни треба зашто сме глупи како сајла, оди сега ќе ти избега сендвичот со растителен кашкавал и цемент.
За некого мед и млеко за мене арам и катран!!!!
И да би имало некоја организација за тинејџери сигурно не си за таму со овај мозок.Баби со жаби споредуваш.Нема што да се мешаш во политика пошто се гледа колку размислуваш и како размислуваш.Кога ќе си наполниш 18 терај си..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom