Купување на автомобил.

• Креатор на темата Креатор на темата jogy
  • Време на започнување Време на започнување
исто така шасијата на Астра Х не кородира, така да на долг рок од 50 години може да ја тераш.

Koj ti e kriv shto neznajs da si odberish kola!
Vo 30 godini vozenje Diesel imam samo eden greac smeneto.
Dizni i injektori nikogas
Nitu edna kola ne sum ja prodal ispod 200000 km.

A i najvazhnite dve raboti nikogash ne sum gi izostavil.
Kvaliteno Maslo i Filtri kako i vozenje kako Schumacher a ne kako pichkica i samo gradska.
А од кај знајш ти шо кола сум одбрал?И од кај знаеш дека ти колите шо си ги купил се испод 200000?Абе вакви муабети сум изнаслушал.А во реалност сите лелекаат од тие извозени дизели.Јас си одбрав солидна кола бензинец атмосверец ич не се секирај и сум задоволен со својот избор..Никогаш повеќе турбо-дизел на старо.

А од кај знајш ти шо кола сум одбрал?И од кај знаеш дека ти колите шо си ги купил се испод 200000?Абе вакви муабети сум изнаслушал.А во реалност сите лелекаат од тие извозени дизели.Јас си одбрав солидна кола бензинец атмосверец ич не се секирај и сум задоволен со својот избор..Никогаш повеќе турбо-дизел на старо.
Dpbro ce beshe i da razbereshe shto napishav

Dpbro ce beshe i da razbereshe shto napishav
Кој дел не сум го разбрал?Влечната сила,забрзувањето се многу подобри кај турбодизелите,јасно.Ама одржувањето е многу поскапо за разлика од атмосверските мотори.Затоа и ти викам турбодизел само нов.Сум возел турбодизел,сега возам бензин и ја знам разликата.

Последно уредено:
Кој дел не сум го разбрал?Влечната сила,забрзувањето се многу подобри кај турбодизелите,јасно.Ама одржувањето е многу поскапо за разлика од атмосверските мотори.Затоа и ти викам турбодизал само нов.Сум возел турбодизел,сега возам бензин и ја знам разликата.
Toj del kaj shto ti vikam deka ne si znael da si odberish Diesel.
I jas kolite sum gi prodaval so 200 000Km a sum gi kupuval so 0KM , aktuelno edna od cetirite koli shto momentalno gi imam ima 360000Km i bez nikakov defekt vo Motorot do den denes.
Pu Pu da ne ja pocudam. :P

Баш 2 астри гледав периодов, двете се лупеа и тоа многу. Не тропај глупости.

Брат, прав акмак си. Не знаеш што е корозија а што лупење на лак.

Лакот се лупи иначе ако цел живот е стоена на некој корозивен воздух покрај море или на сонце. А и овие хемии што ги прскаат у пениве за перење ја расипува бојата. Мојава Астра Х конкретно е тука купена 2007ма и нема никакво оштетување на лакот иако е цел живот надвор.

Toj del kaj shto ti vikam deka ne si znael da si odberish Diesel.
I jas kolite sum gi prodaval so 200 000Km a sum gi kupuval so 0KM , aktuelno edna od cetirite koli shto momentalno gi imam ima 360000Km i bez nikakov defekt vo Motorot do den denes.
Pu Pu da ne ja pocudam. :P
Е па ти си купувал нови коли со 0KM а @pece.v планира да купува кола на старо.

Е па ти си купувал нови коли со 0KM а @pece.v планира да купува кола на старо.
I ??
Ako e pameten i si izberi neshto dobro sto menuva deka e polovna?
1. Proveruvash na Car Vertikal (Ako e uvezena)
2. Ja ukluchuvash na Diagnostika i nekoj shto znaj so taa dijagnostika da raboti za 5min ce ti kazhi dali e dobar motorot i dali e vrajchan Tachoto i za kolku e vraten!
3. Optichka sostojba vo najskrijanite dupki na motorot A NE tamu kaj shto mozhi sekoj budala da ja ispolira i so Silikonsko maslo nashprica ZA DA LICI KAKO NOVA:
4. Zvukot na motorot kako i na cela kola
5. Ako ne te biduva si najduvash asolnen Majstor ili Service da ja pretresi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom