Opel Insignia Sports Tourer

• Креатор на темата Креатор на темата viktor_mak
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Веб-сајт
forum.opsesija.mk
Спортист со бункер зад себе – Opel Insignia Sports Tourer

5VauxhallInsigniaSportsTour.jpg

На саемот во Париз,
Opelќе ја претстави и третата, караванска изведба на новитетот во средната класа, Insignia, која воопшто не заостанува во стилот зад другите две – напротив, InsigniaSportsTourerќе биде еден од најубавите каравани.
Караванот ќе лежи на истата платформа како и другите две верзии, што значи ќе има исто меѓуоскино растојание (2.740 mm), додека ќе биде подолг за 8 cm и неговата должина ќе изнесува неверојатни 4,91 m, повеќе и од некои автомобили од средно – високата класа.

4VauxhallInsigniaSportsTour.jpg

Моторизацијата ќе биде иста како и кај другите две изведби, но со дополнување од два нови мотори, едниот турбо бензинец и другиот турбо дизел, кои нормално ќе се вградат и во седанот и хечбекот, додека багажникот ќе брои читави 540 литри.
Како посебни верзии ќе можат да се порачаат EcoFlex верзијата која ја штити околината и ја намалува потрошувачката на гориво, како и верзијата со погон на сите четири тркала.
Продажбата на оваа верзија почнува наскоро по претставувањето на саемот во Париз, со цена за околу 1.000 евра повисока за исто опремениот седан.

Незнам дали мене така ми личи, но во споредба со седанот оваа е каде каде изменета во предницата. Искрено, страшно потсеќа на Хјундаи....

Инаку, едвај чекам да ја видам инсигниата во живо. Колата е топ.

2009-Vauxhall-Insignia-Spor.jpg

Opel Insignia Sports Tourer (горе), Opel Insignia (доле)

opelvectraomega20060ki2mf.jpg

Искрено повеќе ми се бендисува караванската изведба. Инаки Џиш во право беше навистина има многу поразлична муцка :) од седанот :)
Инаку на интернет има и други слики од Insignia Sedan кои се поразлични од оваа па посурфајте малце и проверете :)

Нема шанси да има толкава разлика во предниот дел како на сликите погоре.Значи сликата ти е од некој концепт таа втората од седанот не ти е официјалната слика..

Инаку и ја едвај ја чекам Инсигнијата овде, во Германија почна со продажба. Есенва ке ја донесат и овде:)

ЕВЕ ЈА целата статија за караван верзијата и почетокот на продажбата во Германија. Има интересни сликички:)

Ај да не отварам нови теми за обичната верзија на колава ама денес ја гледав на реклама и многу сум импресиониран и дизајн и све какво е коичево

opel_insignia_main03.jpg

official-new-opel-insignia-to-hit-uk-showroom-this-october.jpg

освен оваа најдолу сите го носат логото на Vauxhall (опел возилата за англија) па затоа можеби има некои измени во дизајнот.

Супер е оваа Опел Инсигниа и по дизајн а и слушнав дека е меѓу најбезбедните коли на пазарот. Секоја чест :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom