Opel Enigma е уствари нова Calibra?

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
S

Shellshock nam67

Гостин
Дали и вие сте еден од оние кои мечтаат по времињата кога моделите на Опел како Астра и Калибра владееја на пазарите на спортските автомобили? Самиот Oпел сака да ја оживее легендарната Калибра иако поради економската криза се светлосни години далеку од било каква службена премиера.
Opel Enigma

Но, тоа не значи дека не можеме да си замислеме како би изгледало новото спотрско купе со ознака Oпел. Во оваа приказна се вклопува и дизајнерот Дејвид Кардосо кој го направил овој интересен концепт на купето и го именувал Opel Enigma.
opel-enigma-calibra-01.jpg

Opel Enigma е замислен како спортско купе со четири седишта. Темелен на платформата Chevrolet Camara, овој концепт може да се смета како модерен наследник на Calibrа.
Задниот дел на автомобилот е инспириран од Insignia, додека страничните површини на предниот крај носат дизајнерски траги од Astra GTC и Flextreme концептот, вели Дејвид Кардосо.
Ова GT купе може да го користи 4x4 погонот на Opel како и моторите од ОРС линијата. Овде се мисли на добар 2.8 литарски 6-цилиндарски турбо мотор кој доставува 324 КС и 435 Nm.
Убаво би било доколку повторно видеме спортско купе од Opel.
opel-enigma-calibra-02.jpg

opel-enigma-calibra-03.jpg

opel-enigma-calibra-04.jpg

opel-enigma-calibra-05.jpg

Me gusta. Растура купево

Сплескана инсигниа.Да не беше инсигниата ова би било прилично добро и оригинално.

Добро шо се дешава со дизајниве?
Следно ќе биде спејс шатл на тркала?

,,,,,trendot na insigna stajlingot /normalno /prodolzhuva./,,,ako ovoa se spushti na zheshkiot asfalt ke bide do sega neshto najprifatlivo kako zamena za top dizajnot na kalibrata,,,,,,za razlika od site dosegashni studii ovoj model ima najmalku dopirni tochki so insignata iako ne go krie svoeto poteklo ,,,,shto i vo krajna linija i ne e tolku strashno,,,,,,ako od opel reshat da go realiziraat ovoj konkreten proekt na poveketo konkurenti vo ovoj segment ke im gi zamrsat koncite.....

добро би било да има и дизел и бензин варијанта а не како неговиот претходник т.е. оригинал калибрата само бензинец

Pa mozat i da ja restartiraat i Tigrata,da spojat i da dizajniraat nesto originalno ko sto bese vo 95 ta godina,stana son i poim na sekoj koj e ljubitel na sportska kola (moe mislenje)

добро би било да има и дизел и бензин варијанта а не како неговиот претходник т.е. оригинал калибрата само бензинец
Абе доста ДИЗЕЛ :facepalm: То не е кола то е трактор

Не ми фаќа око дизајнов. Многу досаден дизајн почнаа опел да гураат.

А и квалитетот некако почнува да им трокира.

,aj malku da ve potsetam,oftopik,,,,,na neshto sevremensko,,,,,,,:icon_mrgr:

Opel-GT-1970-07D9G303924951A.jpeg

,,,pak zabegavte so toa golfot ,,aj lechete si kompleksi ,,,so prviot proekt za naslednik na calibrata,,,,

calibra_dap.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom