ООН, ЕУ, САД и Русија го подржуваат планот за независна Палестинска држава

• Креатор на темата Креатор на темата Polaris
  • Време на започнување Време на започнување
Нема брат навреди, никаде, зошто да те навредам знам дека си супер човек, и културен, а за тоа дека Америка и Британија се кројачи, А Русија не, па племето и на сите три нации, од нив глава не може да се крени, ние помалите нации ни го одредуваат патот тие копилиња, што има јас со нив да сум, ама кога нешто е така го пишам, јас само ти кажав дека во времето на Студената војна, СССР имаше повеќе нуклеарки и нешто повеќе...................за навреди не сум дојден тука јас, се надевам ме разбери.

поздрав:smir:

Ne rekov deka Rusija ne e faktor,bas obratno,vo kafkazot bez Rusija nikoj nisto nemoze,taka da jas rekov deka momentalno USA e pred Rusija,ama ova ne znaci deka vaka ke bide za sekogas,mozebi za nekolku godini Rusija ima da bide prva,ama kako i da e isti se site,za pomalite drzavi ne se dobri nitu ednite nitu drugite:toe:

Pozdrav:smir:

• Ми се допаѓа
Reactions: oon
Нормално, уништувањето на муслиманите ќе биде оркестрирано од САД.

За кои уништувања зборуваш тиквар еден сееш меѓу религиска омраза. Мрсулко еден мисли како навредуваш и среди се малку.

За кои уништувања зборуваш тиквар еден сееш меѓу религиска омраза. Мрсулко еден мисли како навредуваш и среди се малку.

Праведен не нервирај се со идиотот

:pos2: Му се оди во Хашкиот Трибунал:smir:

Нормално, уништувањето на муслиманите ќе биде оркестрирано од САД.

Не уништувањето на муслиманите, туку уништувањето на исламот, како религија. Секако, кој ќе се спротистави на тоа, ќе биде уништен.:smir:

:pos2::pos2: Znajs vo vremeto kako rekol Johnson poranesnijot predsedatel na USA, denot ke dojde koga cel svet ke robuva za nas,vo vremeto na ladnata vojna megu USA i Rusija,, USA kako krajno resenije sakale da upotrebat nuklearno oruzje na Rusija,,
:pos2:

Хаха, нуклеарно оружје против СССР...:pos2:
Истиот момент кога Русија ќе биде нападната со нуклеарно оружје, цел свет ќе престане да постои.
Затоа не тресете глупости...

SSSR nikogas ne bese pred USA,a toa se gledase i so raspadot:toe:

Dominanten jazik vo svetot-angliski-USA
Naj sovremena tehnologija-USA
Za nuklearki da ne zboruvam
Продолжуваш да ме засмејуваш..:pos2:
Еј, пази најсовремена технологија...:pos2:

Американските научници не можат за малото прсте да им се фатат на Руските.....Русите ем работат со далеки помалку пари, ем имаат далеку подобра технологија...тоа што ти го кажуваш е медиумско перење на мозок......Русите заостанувале:pos2:

Бројката на воениот персонал, друже, не е мерка за сила.
Бројноста во војна, не игра голема улога, ако не знаеш да поставиш добра стратегија.
А за да поставиш добра стратегија треба да имаш искуство, т.е. добра воена доктрина. А Русите имаат најдобра воена доктрина.

Не уништувањето на муслиманите, туку уништувањето на исламот, како религија. Секако, кој ќе се спротистави на тоа, ќе биде уништен.:smir:

Религијата е верување кое може да го уништи секој само во себе и никако поинаку. Кога оние кои ја проповедаат религијата се сексаат меѓу себе и деца сексаат тогаш на таа религија му е крајот дојден бидејќи како прво оние кои ја проповедаат не веруваат во неа и оргии прават меѓу себе.

Кај Исламот освен да брбориш за нешто што сакаш да биде а не е, и да лечиш комплекси друго нема!:nenene: Тоа и сам го знаеш.

Чиле ја призна Палестина како независна држава

08.01.2011
Чиле стана уште една латиноамериканска земја која ја призна Палестинаската држава. Чилеанскиот министер за надворешни работи Алфредо Морено соопшти дека чилеанската влада усвои резолуција за признавање на Палестина како слободна, независна и суверена држава. Со ова Чиле им се придружи на Бразил, Аргентина, Боливија и Еквадор кои во минатиот месец ја признаа Палестина. Скоро 100 други земји во светот во изминативе 20 години исто така понудија признавање на Палестина. Израел и Соединетите држави ги осудија ваквите одлуки како контрапродуктивни, оценувајќи дека Палестинската држава мора да биде договорена на преговори меѓу израелците и палестинците.

http://www.time.mk/read/983abd2dac/2ff1e5fb25/index.html

Европските земји ќе ја признаат Палестина?

23.04.2011

Францускиот амбасадор во Обединетите нации, Жерар Аро, изјавил дека Франција и други европски земји ја разгледуваат можноста за признавање на независноста на палестинската држава, пренесува „Блиц“

Палестинскиот претседател Махмуд Абас претходно нагласи дека би било нелогично САД да го блокираат палестинското барање за државност, кое во септември ќе биде поднесено во ОН. Според него, Вашингтон веќе ја поддржал формулата за мирна коегзистенција на палестинската држава покрај Израел, со што би му се ставило крај на блискоисточниот конфликт. Абас оценил дека речиси 130 земји се подготвени да ја признаат Палестина како држава.

Дипломатите тврдат дека САД имаат резерви во однос на едностраниот чекор кон палестинската државност и дека би можеле да го блокираат полното членство за Палестина, кое мора да биде одобрено од Советот за безбедност на ОН.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=42311912591&id=11&prilog=0&setIzdanie=22264

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom