lo6ko piratot
безобразно реален
- Член од
- 2 април 2009
- Мислења
- 441
- Поени од реакции
- 57
знае ли некој каде може да се полага за управување со градежен кран, која е постапката за пријавување и колку чини истата?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Обично се полага на базен, олимписки или воен зависи. Тестот е фрлаат едно 5-6 душеци у базенот и ти треба да ги извадиш со кранот. Ако ги извадиш сите за 5 минути положуваш ако не треба пак да полагаш.
озбилен си за ова,или се заебаваш..![]()
Какво прашање е тоа, озбилен сум.
Ја незнам како се полага,ама чудно ми е некако..пошто до сега немам видено кранови покрај базени да вадат душеци..мада повеќе мислам дека се стекнува искуство на работно место,покрај друг искусен кранист и постепено се учи работата..
човече. правиме муабет за КРАН каде што треба да се крева тежина од 10 20 + тона а ти ми викаш се полага у олимиски и теба за 5 миунти да извадиш 5 душека што тежат 2+ кила?Вака се полага, чичко ми е у комисија имам гледано како полагаат. Па да прво треба да го положиш тестот па после со искуство се подобруваш исто ко возење кола.
човече. правиме муабет за КРАН каде што треба да се крева тежина од 10 20 + тона а ти ми викаш се полага у олимиски и теба за 5 миунти да извадиш 5 душека што тежат 2+ кила?
![]()
хмммм абе да ама сепак има разлика нели. неможе да тежат 10+ тона. + со кран кога работиш мора да имаш предвид рамнотежа, стабилизаторите да ти бидат добро поставени на цврста подлога, должина на рог, оптегливост на сајла и така натака.Кога ќе се намократ поише тежат.
хмммм абе да ама сепак има разлика нели. неможе да тежат 10+ тона. + со кран кога работиш мора да имаш предвид рамнотежа, стабилизаторите да ти бидат добро поставени на цврста подлога, должина на рог, оптегливост на сајла и така натака.