Новогодишниот концерт во Виена

• Креатор на темата Креатор на темата -Rubik-
  • Време на започнување Време на започнување

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Дали може секој да купи карта за новогишниот концерт, или тоа е само за елитата?? :)

Хех, елитата ти е релативно, но работата е што распродаден е мислам за неколку години унапред. :wink:

WOw! Па на официјалната страница пишува дека секоја година има конкурс во јануари,ама незнам што-како.

хехехехе .. Карти за виенски концерт .. виц на денот :) ... гледав нешто како прилог минатата година .. кажаа картите се распродадени за наредните 15 години :) така да .. ако си со намера за резервации че си почекаш .. дооо 2030, пример :) и земи и за мене 2 карти :)

Има една вистинита случка.Женава се погодува во Виена за Нова година и гледа ред на билетарата каде се одржува Виенскиот концерт,си застанала на редот и си чекала.Кога и дошол редот си побарала карта за новогодишниот концерт,толку и се изнасмеале на билетарата што жал им паднало за неа.И понудиле да ја внесат поради гафот,да постои и да ја почувствува атмосферата.Гледаш некогаш се исплати да чекаш на редот :)

Картите се стварно многу скапи, ама не е дека е само за елитата, има и обични луѓе што купуваат карти. :) Ама за тоа се резервира со гооооодини унапред. :)

Не ми е нишо посебно....башка.. кој ќе се замара после нова година...нема да се трезнам сабајлето на концерт ќе одам :pos2:

Не ми е нишо посебно....башка.. кој ќе се замара после нова година...нема да се трезнам сабајлето на концерт ќе одам :pos2:

Епа у Европа одма на работа одат :):):)

Се добива впечаток дека чим има толку голем ред што со години се чека мора да е нешто добро, ама и пред гасна комора ред се чекало.

...In this way, music lovers from all over the world have an equal chance to purchase these highly desired tickets. Between January 2nd and 23rd of every year, registrations will be accepted to take part in the drawing for tickets to the following end of year concerts. During this time period, all interested parties are invited to register on this website for tickets to the Preview Performance (December 30, 11:00 AM), the New Year's Eve Concert (December 31, 7:30 PM), and the New Year's Concert (January 1, 11:15 AM). Each participant may register once for each of the three concerts. At the conclusion of the registration period, the tickets will be drawn from among all submitted applications, and all participants will be notified by the end of March regarding the outcome of the drawing. Successful participants will be notified by postal mail and will receive further information at that time on how to complete their ticket purchase. Unsuccessful participants will receive notification by e-mail....

ова го пишува на официјалната страница.

--- надополнето ---

Се добива впечаток дека чим има толку голем ред што со години се чека мора да е нешто добро, ама и пред гасна комора ред се чекало.

Ама пред гасна комора не чекале ред кралеви,принцови,лордови..... тоа е разликата!:):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom