Ново повлекување на дел од Американската војска од Европа

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
САД ќе повлечат 11.000 војници од Германија и Италија во ситуација кога војно се фокусираат во Азија. Причината е екоономската криза со која се соочува Америка, т.е. барањето Пентагон да ги смали трошоците и да го прилагоди буџетот. Во Европа ќе останат 70.000 Акерикански војници.

Дали и понатаму ќе се намалува присуството на Американската војска во Европа со оглед на тоа дека се очекува кризата да продолжи, останува отворено прашање.

http://www.breitbart.com/article.php?id=CNG.4dace657cc25282284b6c0b4089d75c3.c1&show_article=1

The US military said Thursday it will withdraw more than 11,000 troops from Germany and Italy as it faces budget pressures and shifts its focus to Asia. Defense officials confirmed plans to start pulling out two US Army brigades, two Air Force squadrons as well as about 2,500 support troops later this year, but officials said Washington would remain committed to European allies. ...

.

Нема потреба од Американска војска во Европа. Русија иако на големо ја модернизира и развива својата армија, сепак е се по пријателски настроена кон Западот.
Русија и САД сега имаат заеднички непријател - Кина.

сметам дека русија намерно остава САД да изиграваат глобален полицаец и да се трошат, додека тие вложуваат во понови технологии и авијации

сметам дека русија намерно остава САД да изиграваат глобален полицаец и да се трошат, додека тие вложуваат во понови технологии и авијации

Зошто и да изиграва глобален полицаец? ништо.....вака тивко се работи...ако некој ја загрози некако тогаш ќе ја види, во случајот 2008 прст на Нато проба да гибне кајде што не треба, ама ојде раката цела....Опасни се тие, без разлика која светска сила било САД, Русија или Кина тие се загарантирани сили, наредена им е работата....другите патат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom