Нов закон за Високо образование

• Креатор на темата Креатор на темата smole
  • Време на започнување Време на започнување

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Ме интересира дали е изгласан новиот закон за вискоко образование - т.е. дали со факултет ќе се почнува од 15 Септември?

Колку што сум јас информиран....НЕ...
од следната година...

Можеби ке има промена во сесиите, некој испит од септемвриска може да се одржи кон крајот на август, ништо повеќе сега за сега. Највероватно од наредната година ако бидне нешто.

ЖАЛАМ,,,,,
ПРАВЕН ПОЧНУВА ОД 15СЕПТЕМВРИ

Знае ли некој точен датум кога се почнува на УКИМ? Бидејќи првиот рок за запишување е на 30 и 31 август, вториот на 14 и 15 септември, а третиот дури на 21 септември. Како може да се почнува на 15 септември кога пола од студентите нема да се запишани на тој ден!?

Знае ли некој точен датум кога се почнува на УКИМ? Бидејќи првиот рок за запишување е на 30 и 31 август, вториот на 14 и 15 септември, а третиот дури на 21 септември. Како може да се почнува на 15 септември кога пола од студентите нема да се запишани на тој ден!?

На 2 и 3ти септември е вториот уписен рок :)

На 2 и 3ти септември е вториот уписен рок :)

Ако го смениле сега, јас читав од Конкурс за упис на УКИМ - електронска верзија, го спуштив од официјалната страница на УКИМ.

Ако го смениле сега, јас читав од Конкурс за упис на УКИМ - електронска верзија, го спуштив од официјалната страница на УКИМ.

Уписни рокови

[FONT=&quot] [FONT=&quot]Прв уписен рок[/FONT] [FONT=&quot]17-18. август 2010 година[/FONT] [FONT=&quot]Втор уписен рок[/FONT] [FONT=&quot]2-3. септември 2010 година[/FONT] [FONT=&quot]Трет уписен рок[/FONT] [FONT=&quot]16. септември 2010 година[/FONT]

Од сајтот на ФЕИТ :)
[/FONT]

Не се имаме разбрано изгледа :smir: Јас мислев на запишување, не на уписен рок, бидејќи напишав кога се почнува на УКИМ?
Значи роковите се тие што ги имам напишано, само што чудно ми е, како ќе почнеме на 15ти (т.е. 13ти бидејќи понеделник е тогаш), а добар дел нема да се запишани, т.е. ќе се запишат на 15ти и на 21.

Не се имаме разбрано изгледа :smir: Јас мислев на запишување, не на уписен рок, бидејќи напишав кога се почнува на УКИМ?
Значи роковите се тие што ги имам напишано, само што чудно ми е, како ќе почнеме на 15ти (т.е. 13ти бидејќи понеделник е тогаш), а добар дел нема да се запишани, т.е. ќе се запишат на 15ти и на 21.

Запишување на кандидатите 30 и 31.8.2010 ; 15.9.2010 ; 24.9.2010

Имаш два дена во август да се запишеш, тогаш ќе се запишат 80% од студентите, останатите другите два рока.
Што е тука чудно штом си примен? Секако првиот ден ви се предавања на индексите, вториот ќе ве задржат пола саат па додека се почне со нормални предавања.

На стоматолошки сесијата почна од 15 август, а и лани почнавме на 15 септ

Od lani e donesen zakonot i se pocnuva na 15 septemvri vo drzavnite fakulteti

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom