Нов граничен премин меѓу Македонија и Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
ја не знам зошто вопшто се отварат гранични премини... најубаво е да се укинат... шо ке чекаме да дое таа фамозна 2035 од сега да почнеме полека полека...

Не мора бе, и тие шо ги има нека ги тргнат. ајде !
Не. Нека отвараат нови гранични премини, за Албанците коа ќе ја напуштаат Македонија тоа да се одвива во што е можно побрз рок, а потоа може да ги затворат сите гранични премини кон Албанија и Косово. Мисли малку.

Не е страшен кон Албанија транзитно земаме пари од премини кон другиве држави. Лошо е што на слепото црево Косово му отвараш патишта и му го отвараш пазарот. Али и онака станавме албанска држава воопшто не ме чуди одлукава, сите у Македонија играат за косоварите!
Глуп да си тоа нема да го направиш, а не пак две реченици да имаш прочитано за пазари.

Моментот е за подобра меѓусебна комуникација.....
оти до сега ептен слабо комунициравме.

Можат да раскажуваат прикаски колку сакаат, Албанците се всушност тие на кои повеќе им одговараат овие дејства.

Имаше виц за тоа пред 15 години.Како доаѓаат Прилепчани во Велес?:)

Како?

Дефинитивно не.Ако паметиш по географија,Албанија иако има море има неповолна географска положба.Така беше,нели?:)
Да го величиш албанското крајбрежје во споредба со тоа на Грција е итекако неиздржано.Само помисли на Солунско пристаниште и се ќе ти стане јасно.

Многу ми е гајле мене за пристаниште, Јадранското море како море е измислено за егејското и црното во смисол на ПОДОБРО море за туризам, подобри карактеристики на водата и тн тн

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom