Неостварени Љубови

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.309
Поени од реакции
5.928
Сите ги имаме некој една, некој неколу битно речиси секој човек го имал тоа искуство на неостварена љубов без разлика дали е машко или женско. Сексуална привлечност (му го/и го имам меракот) е сосема друго, зборувам за љубов што воопшто не се остварила или пак траела некое време ама не продолжила а останала таа силна желба, најтешките верзии се оние каде и од двете страни имало многу љубов и чувствата не се надминале и по долго време а продолжиле на различни страни и двајцата.
Не е фер да почнам ваква тема а да не прозборам за себе имав и јас ваква приказна, релација во која длабоко внатре и на двајцата ви е јасно дека тоа е тоа и дека сте судбина еден на друг ама за жал поради низа околности се сруши се, и после периоди на болка па наводно надминување па пак ремисии на чувствата и конечно скоро бев сигурен дека се закопав и заборавив, И сосема случајно денес налетав на една стара песна од "Zana, Ozenices se ti" од дете па наваму по прв пат нешто да ме допре толку, толку многу се до крокодилски :D Текстот на песната е совршено смислен и склопен за ваквите љубови и неверојатно е колку е единствен за сите нас од овие приказни.
Еве линк за тие што не ја знаат https://www.youtube.com/watch?v=z4M7IrmsdWc
А нешто што до крај распарчува е еден коментар на некој дечко од Босна веројатно, и на двете видеа со најмногу гледаност го пишува истото :( извесен MrGiljotina пишува:

"Smuvali se kao klinci na početku srednje, cijele dane provodili zajedno, posle 4 godine veze čak počeli da planiramo i budućnost, klinci, ali mnogo zreliji, shvatali smo se, sudbina, ona odlazi na drugi kraj svijeta, nije moglo više. Riješio sam da više nikada ne čujem ništa o njoj, ja na faks, odvojio se od svih, dobijem priliku i odem u inostranstvo. 5 godina, i nijedan dan nije prošao da ne pomislim na nju, ali izblijede sjećanja. Našao super posao, sredio život potpuno, i posle 10 godina se vraćam u rodni grad da vidim moje. Idem ulicom, sjećanja naviru, i na mjestu gdje sam je prvi put poljubio, sretnem je, vodi malu djevojčicu za ruku, koliko samo liči na nju. Stojimo na par koraka i gledamo jedno u drugo, suze mi naviru, a sjećanja samo lete dok jedva stojim na nogama. I kroz suze mi kaže: reci nešto, samo da ti čujem glas još jednom. Samo sam uspio da kažem: Lijepa si kao i onog dana kad sam te izgubio. Pogledao sam još jednom malog anđela pored nje. Jedan dio mene je umro."

Не е целта на темата мојата приказна, песната или приказната на дечкото тоа е само мотивот и идејата за да се отвори, искуствата ваши позгодно да напишам наши е тоа што треба да тече низ страниците кајганџии (y)

Јеа...заедно трениравме кошарка. На почетокот почна случајно незнам како стално бевме партнери за било која вежба и да беше партнери бевме. Ја засакав ме засака ама остана на то, а на сите околу нас им беше јасно дека постојт таа љубов меѓу нас. После добивме лиценца за на записничка маса, одделно јас одделно таа, ама на секоја утакмица кај шо ме повикаа ја имаа повикано и нејзе. Имавме и тајни имиња, шифри шо само ние ги знаевме. Не бидна ништо не знам зошто а сакавме двајцата без срам си признавме...ама ете така требало да бидит. Сега сме странци буквално:( Чат пат ќе се видиме низ град едно здраво во чест на старите времиња и то е то. Еби се животе!

Јеа...заедно трениравме кошарка. На почетокот почна случајно незнам како стално бевме партнери за било која вежба и да беше партнери бевме. Ја засакав ме засака ама остана на то, а на сите околу нас им беше јасно дека постојт таа љубов меѓу нас. После добивме лиценца за на записничка маса, одделно јас одделно таа, ама на секоја утакмица кај шо ме повикаа ја имаа повикано и нејзе. Имавме и тајни имиња, шифри шо само ние ги знаевме. Не бидна ништо не знам зошто а сакавме двајцата без срам си признавме...ама ете така требало да бидит. Сега сме странци буквално:( Чат пат ќе се видиме низ град едно здраво во чест на старите времиња и то е то. Еби се животе!
Средбите се најстрашни се цепи душата буквално... :notworthy:

Боље кажи си не си се потрудил доволно или не си се потрудил на правиот начин.

Mene vo momentov mi se slucuva najsilnata emocija sto nekogas sum ja pocuvstvuvala; I mislam deka e od dvete strani istoto cuvstvo. Bez nikakov fizicki kontakt, samo platonski veke 1 I 1/2 god... Za zal I dvajcata sme vo brak I (barem mojot) e totalno promasen, odamna

Вака луѓее ... Средно, прва година, прв месец септември, прв ден у школо ... Ја видов прв пат и нешто осетив мислев(и сеуште мислам) дека е најубава во школото и се окејј и еден ден решив да се спријателам и да видам да почнам нешш .... Почнав се како што треба дури и за побрзо време одколку што очекував и самиот ... Си пишувавме на месинџер, се дружевме на одмори низ школо, одев кај неа у клас зборувавме нешто онака и такааа отприлика 1 месец.. Дојде и октомври јас некако почнував да се заљубувам(прва фаза) ... Меѓутоа имаше и други "поголеми волци" кои секојдневно и се пуштаа .... И една вечер таа ми пишаа дека сака нешто важно да ми кажи али насамо, јасс реков "доброо ајдее утре"... Цела вечер не можев да заспијам само на тоа мислев ... Утрото беше петок врнежлив ден одам во школо, прв час дремам мислам само на тоа и слушам ѕвончето ѕвонии... Излагам од училница одам кај неа во клас и една другарка ми кажува дека денеска е отсутнаа... Ми дојде една мисла демек кој ќе чека Понеделник за да ми кажи шо се дешава... Во текот на викендот таа на месинџер менува боја во црвена(љубовна), става nickname во "срцкастото мое"... и веќе јас сватив што сакала да ми кажи ... Во меѓувреме таја се пофалила дека ме сака мене кај другарката што ми кажа дека е отсутна .... и Недела вечер си легнувам го чекаам Понеделникот за да ми кажии и сабајлето станувам се средувам и нормално се уклучувам на Фб и читам голем реферат во кој пишуваше дека ... колку сум бил лицемерен, демек сум имал девојка и сум сакал друга, колку сум бил расипан и другоо (ова и не е битно) ... А истата вечер оваа другаркава која ми кажа дека е отсутна му се јавила по тел на чупево и му изнарекла сеее во врска со мене и најлошо е тоа што му рекла дека е во тајна врска со мене повеќе од 1 година и дека сме имале разноразни планови ...Јасс луѓеее целиот скршен, растурен, изнемоштен немав сила да се изборам и да му докажам дека не е такаа ... Неколку месеци се обидував да направам нешто и пакк ништоо... а ја засакав многу и дури си велев дека на крај ја најдов таа што ми треба... и секој почеток на новаа учебна година или секој септември се секјавам на оваа и никако неможам да си паднам на свест дека вака испаднааа (дури во септември ми е роденден и на тоа се секјавам како ми го честита на чатт, никогаш нема да заборавам) ... после си фати дечко и коа ќе ги видев заедно се кршев на 99999999999999 парченцааа ... еве 3 години подоцна уште исто чуство имам кон неа а на таа другарката му пожелувам смрт во најтешки маки и телото 50дена да му стои на силно сонце ... Имаше и уште детали во врска со ова али мака ми е да пишуваам....

zdravo

Pred nekolku godini rabotev vo firma i pozadi mene sedese postara koleska.... so tek na nekolku meseci mi se pojavija silni cuvstva kon nea....do tolku mn sto ne mozev ni da zboram saglam so nea... se kocev celiot...(kojznae za kolku mutav me ima smetano) ama sramezlivost introvertnost i ne spomnav nisto nikogas....Pominaa godini veke dolgo vreme ja nemam videno ne rabotam veke tamu.... Taa sega e mazena so deca.... Ama kade i odam kade i da setam koga i da vidam ime slicno kako nejzinoto ili slicno lice ednostavno mi tezi mnogu,,, kako golem tovar na vrat i na srce...sekogas se natazuvam.. NE DEKA NE SME PRAVELE NISTO nego ete samo deka ne sum gi izjasnil cuvstvata koga trebalo..vozot e otiden znam vremeto ne se vraka ama ete sto da pravam DENES? Da i pisam li na nekoj nacin ili preku lazen profil deka imav golemi cuvtsva porano... deka radi nea stanuvav nasabajele? nisto nema da smeni ali moze mene kje mi olesnoi? Bidejki e mazena so deca ne sakam direktno za da se izbegnat sekakvi problemi...nisto ne sakam samo ete da i kazam.....
....
Sovet sto da pravam kako da pravam???? veke so mn godini nikako da prebolam i da mi izleze od sreceto......

Во суштина во право :D си и тоа многу, ти.бам мажот што не знае да изгуби нешто и да го поднесе машки во животот.

У случајов тој не загубил ништо за да мора нешто да поднесе машки.

У случајов тој не загубил ништо за да мора нешто да поднесе машки.

Не сум налетал на нешто ВРЕДНО, се знае дека мислиме на девојки. Сите што сум ги имал биле со коефициент на интелегенција -10. Трчале по пари, по ќотек по лошо понашање, по изневерување и епилогот се гледа на крајот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom