Neonfly

• Креатор на темата Креатор на темата AnaMercury
  • Време на започнување Време на започнување

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Веб-сајт
www.facebook.com
Neonfly - melodic/power metal band.
neonfly.jpg

Со новиот вокал Willy Norton.
Момциве се од Лондон, имаат издадено еден албум до сега со неколку песни, а новиот ќе го снимаат овој месец во Италија со нов вокал за кој тврдат дека stepped out of the shade and stood under the spotlight. Бендот е формиран во 2008 година и полека но сигурно одат на добар пат. Имаат настапувано на неколку фестивали во 2009, две турнеи во 2010 година како предгрупа на H.E.A.T. и Freedom Call, имаат настапувано на Bloodstock Festival и летово планираат настапи и турнеја низ Европа.
Ги "пронајдов" пред некој месец, почнав да ги слушам и сега сакам уште.
Ме интересира ваше мислење, дали мислите дека имаат потенцијал за поголем успех и дали ви се допаѓа нивната музика. Еве неколку песни. Enjoy.:smir:

myspace - http://www.myspace.com/neonflyband/music

Ги слушав само песните на Myspace немам YouTube на работa... За овие три песни можам да кажам дека јас лично не би ги слушал поради тоа што не ми се по вкус. Од музичка гледана страна имаат добро составени гитарски мелодии и глобално гитарата е добра.Тапанот е генерички и звучи многу вештачки ритмовите му се повторуваат цело време неинвентивно. Басот го има тук-там и не е ништо посебно али за оваа музика проаѓа. Вокалот ги засенува сите, премногу е гласнo снимен и за мој вкус премногу среќен и мек. За успехот на момциве... тоа е релативна работа, ако најдат добар промотер и ако имаат реклама можда и ке се пробијат од музичка страна дека ке остаат некаков вшечаток чисто се сомневам, али ова им е прв албум и релативно се нови никад не се знае од напред. На бендов лично му давам 5/10.

Не се лоши, али вокалот некако ми е многу геј :) Според ова до сега што слушнав 6/10 имаат од мене. Сепак недоволно за да продолжам понатаму да ги слушам.

Не се лоши, али вокалот некако ми е многу геј :) Според ова до сега што слушнав 6/10 имаат од мене. Сепак недоволно за да продолжам понатаму да ги слушам.

http://www.myspace.com/neonflyband/music - Ship with no sails и The Revenant се со „новиот“ вокал кој е со нив околу 7-8 месеци. :smir:

Снимање на албумот во Виченца.

Neonfly Studio Report - first session: drums!

Уште малку и готов ќе е албумот. А за вокалот не знам што да кажам освен-прекрасен тој! :)

И да не ги заборавам гитарите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom