Необични луѓе

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.117
x_f1174498.jpg

Во Германија во градот Хале живее необичен и еден од самите зачудувачки луѓе на планетава Јаков Циперович.
Неговата историја е следна: во 1979 год. како резултат на труење човекот преживува состојба на клиничка смрт.
Клиничката смрт траела еден час , што само по себе апсолутно е невозможно , бидејќи клетките на кората од мозокот одумираат после 3-5 минути после застанувањето на срцето, но самото интересно не е тоа , туку, што недела дена после дешавката тој човек ја изгубил можноста за спиење -или воопшто ниту за прилегнување станувало збор.И така цели 16 години тој се наоѓа во состојба на апсолутна бессоница- што од медицинско гледиште е невозможно.
Во 1995 год.започнал да се бави со јога , и со помош на медитација успеал некако да го натера својот организам да зафати хоризонтала - но, не повеќе од 2-3 часа.
Но самото необично во целата таа историја , што сиве овие години човеков воопшто не се изменил надворешно.
. Сега има 51 година, но повеќе од 25 тешко да му дадат . И најглавното е да после преживеаната клиничка смрт неговата телесна температура не се качува повеќе од 34 степени . Многу специјалисти мислат дека таа е причината за неговата младост.

http://uch.org.ua/religion/ufology/2808-yakov-ciperovich-samyy-neobychnyy-chelovek-na-zemle.html

зошто ми е преместена од Хумор темата овде?

Точно е тоа дека поради температурата организмот многу побавно старее.....целата работа е во хипоталамусот....тој ја регулира температурата....кај него нормално после тоа што го преживеал,сега има оштетување на тој дел од мозокот....ако имаше повишена температура,ќе му се појавеше прогерија(пребрзо стареење).

А што е смешно во овој човек?

Си ме изнасмел за сите пари :pos::pos:

Имаше еден случај на една Јапанка преку ноќ од млада девојка остаре и личеше на 70 годишна баба ја имаше по телевизии. Никогаш не дознаа шо и е.

А што е смешно во овој човек?
хахахаха- па ова требаше да биде само Вовед- во она кое што ќе следеше
ама сега не ќе може :(- не може во мистерии

Баба Вањѓа кажувала дека ќе има таква болест за брзо стареење. Значи таа јапонка е почеток.

Баба Вањѓа кажувала дека ќе има таква болест за брзо стареење. Значи таа јапонка е почеток.

Баба Ванѓа многу јаде трици :pos:Се шалам има кажано и дека ќе најдат после лек за стареењето, али ќе видиме :D

Кај мене обратно е како стареам се помладо изгледам, ми се дешава Чудниот случај на Бенџамин Батон

cool продолжи си со темата плис :)
доколку ја вратат во Хумор- каде што и ја отворив- пред да ја преместат
замислата ми беше поинаква- ама.....виша сила -
или ако дозволат овде- (во што се сомневам)
--- надополнето: Nov 23, 2011 6:54 PM ---

Прашање:Како живеат луѓето со апсолутна несоница????
за оние со обична несоница - познато ми е:coffee:

ц ц ц темава ја отворив во хумор, па ја преместија во мистерии, за да денес ја најдам во здравје
no-comment-smiley.gif

ц ц ц темава ја отворив во хумор, па ја преместија во мистерии, за да денес ја најдам во здравје
no-comment-smiley.gif
:pos::pos:
Последна дестинација знаеш каде ќе и биде. Ајде чекаме да се доискажеш.:)

:pos::pos:
Последна дестинација знаеш каде ќе и биде. Ајде чекаме да се доискажеш.:)
одма носете ја
rosem-smiley.gif
- без одлагање, инаку утре ќе ја расшетаат можда низ љубов и секс, архитектура и дизајн - па на крај у авијација- ради хеликоптерот у позадинава :pos:

no-comment-smiley.gif

:pos:ХАхахахахахаххахахаха овие ЛУД те направија со темава затоа во здравје ја ставија:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom