Не е за тебе! - Зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
115
Штотуку си најдовте нов партнер. Го сакате, убаво ви е заедно. Со тек на време почнувате да се отворате и да зборувате за свашта. После подолго време одење, решавате дека е време да се запознаете со родителите. Се дешава и тоа. Но, после средбата вашите или родителите на вашиот партнер, почнуваат да му наоѓаат мани на партнерот, да серат за него, да ви кажуваат дека не е за вас - а зошто? Само затоа што тој спаѓал во понизок ранг на опшеството. Одеднаш сфаќате дека вашите родители се материјалисти, и дека сакаат да најдете партнер од богата фамилија или некој кој би бил ( според нив ) достоен за вас.

Како реагирате кога вашите родители, пријатели, браќа и сестри ви кажуват дека треба да си најдете партнер со кој би биле на ист ранг? Што би направиле доколку ви се деси нештво вакво? Би ја прекинале врската? Би им објаснале дека вашата врска не е толку сериозна и дека тој нема да ви е доживотен сопатник ( иако и вие не знаете )? Би му кажале на партнерот? Не? Зошто? Како реагирате едноставно?

Zapoznavanje so roditelite znachi brak vo najava.
Normalno e roditelite da bidat zagrizheni, pogotovo roditelot so sprotiven pol. Zavisi od kriteriumot na roditelite, za nekoi materijalnata situiranost e mnogu bitna, za nekoi drugi raboti se pobitni i sl. Vo sekoj sluchaj roditelite ti go mislat najdobroto i se edinstvenite koi sekogash kje zastanat zad tebe(se odnesuva za normalni roditeli). Treba da go razgleash nivnoto mnenie, no nikako da donesesh odluka koja bi im odgovarala niv. Ti kje go minesh zhivotot so tvojot partner, neli?

искрено мислам дека таков муабет од страна на моите никогаш нема да излезе, ама доколку биде продискутирано дома за тоа се шо ке направам е ке станам и ке ја напуштам просторијата од каде што се разговара за тоа со следниов муабет: вие не сте тие што треба да ми кажувате за тоа со која треба да сум и зошто треба да сум со неа, затварам врата и ке се трудам никогаш пак да не се отвори таа тема на муабет пред мене, а за тоа дали ке и кажам на партнерката или не, секако дека а нема да и кажам само заради да не се почуствува навредена и незнам уште што, што не е ни толку важно таа да го знае тоа пошо и нема никаква улога тој муабет во нашата врска.

а ако муабетот е од страна на нејзините, тука нема што да кажам тука таа треба да си решава проблемите со нејзините.

супер тема д бич и имам едно прашање ама тоа оди на пп, за да не ја реметам темава со непотребни прашања. ;)

Нормално, кога го запознавам партнерот со моите, не очекувам да има само позитивни критики. Не ми смета да ги ислушам нивните примедби, но во никој случај не би ги послушала. „Мој живот, моја ствар.” Освен тоа, партнерот не би го запознала со моите дома, освен ако немам сериозни намери со него. А тоа значи дека веќе добро го познавам, го почитувам и го сакам таков каков што е, без разлика дали вози 101 или мерцедес. Никогаш не би се откажала од партнерот со кој сакам да го поминам најголемиот дел од животот само заради финансиската состојба. Нормално дека ќе ме засега дали му е решено станбеното прашање, ама дали има длабок џеб, никако.

Sigurna sum deka toa vo nikoj slucaj nema da go slusnam od moite roditeli.Od mala me vospituvaat deka ne e se vo parite i bogatstvoto ,pa i nikogas ne sum go izbirala mojot partner poradi negoviot dlabok dzeb.
Ne veruvam deka toa moze da mi mgo recat i ne sakam da pomislam deka postoi sansa za toa,vo sekoj slucaj ne bi se otkazala od deckoto.Ako sum go odbrala sigurno ima toj nekoi kvaliteti ne e se samo vo parite.Majka mi i tatko mi go zapoznaa mojot decko toa bese zapoznavanje na ulica so s evika,i normalno imase sekakvi komentari i dobri i losi no daleku od toa tie da se odnesuvaat na negoviot dzeb

Зависи колку многу го сакам

Тука важна улога играа само еден единствен фактор, додека сите други се споредни.
Колку љубовта кон тој човек е силна?Ако јас него го сакам и сум уверена дека тој е вистинскиот за мене, нема што моите родители да се мешаат во мојата одлука, но ако тоа е само нешто пролазно и ако мислењето на родителите ми е толку многу важно, постои веројатност и да попуштам.
Сепак, најважно од се, е дали јас сакам да останам покрај него или не, и тоа е само индивидуална одлука!

Не сум била во ваква ситуација, ама не би ги слушала ни под разно...знам другарки на кои им забранија да идат со дечковците заради икс причини, ама јас ке се борам за врската...не ми е гајле за моите нити за било кој друг кога сум вљубена....

доколку моите родители некогаш ми кажат нешто такво би побарала објаснување од нив, ако мислам дека имат право ке раскинам, ако не ке им речам да не ми се мешат во мојот живот.

The`bItCh напиша:
Како реагирате кога вашите родители, пријатели, браќа и сестри ви кажуват дека треба да си најдете партнер со кој би биле на ист ранг? Што би направиле доколку ви се деси нештво вакво? Би ја прекинале врската? Би им објаснале дека вашата врска не е толку сериозна и дека тој нема да ви е доживотен сопатник ( иако и вие не знаете )? Би му кажале на партнерот? Не? Зошто? Како реагирате едноставно?
Со оглед на тоа дека знам дека моите ми мислат најдобро ќе ги ислушам али нема да го прифатам советот!Јас се мажам за него не они и ја ќе живеам со него!Мислам дека сум доволно возрасна и зрела да го одберам најдоброто за мене и да знам во што се впуштам!
А на партнерот нема да му пренесам затоа што не би имала потреба да го замарам со размислувањата на моите кои се лично само за мене упатени!

ne veruvam deka bi izleglo vakov muabet od strana na moite roditeli...:)

BAMARGERA напиша:
ne veruvam deka bi izleglo vakov muabet od strana na moite roditeli...:)

Али прашањето е што би било кога би било......!????

Тешко дека моиве таков муабет би ми извадиле, ама ако е више шта би било кад би било...

Би им рекол- сега сте рекле ваква ствар и никад више. Што к*р ако после се оженам со некоја караконџула со кеш со која на крај ќе бидам несреќен? И што после? Ќе станам пијаница, ќе почнам да се дрогирам и на крај ќе рипнам од некоја зграда. :) Така да... добро стојам со моите, и би ме сфатиле. Текнува на песната од Балашевиќ- Прича о Васи Ладачком? Не сакам да завршам ко тој типот.

Dzaba bilo konja vranih
Po livadi razigranih
Djaba bilo karuca i salasha.
Dzaba bilo njiva plodnih
Vinograda blagorodnih
U karuce pregnutih chilasha

Kad ja nisam s onom koju volem... :)

Sith

Mnogu e vazno sto ke kaze familija. Osobeno baba mi, ako taa ne go bendisa, nisto.

Imase eden ( t.e. edinstven sto go zapozna), epten i se fati za srce, baska lekar, se zaljubi baba mi...ama pocna kosata da mu pagja, i moravme da go otkacime.
Vo princip, nikoj seuste nemal cest da mi zapoznae familija. Sto ke gi/go stresiram za dzabe.

Не верувам дека моите би ми забраниле да се гледам со некого заради тоа што не е доволно богат, ама би можело да се случи да ми зборат од некои други причини. Уствари, не би ми забраниле од ниедна причина, ама може да ме советуваат да му раскинам, при што јас, нормално, не би ги послушала. Јес да ми се родители, ама мој живот е, ако јас сум одлучила да бидам со тој човек, така и ќе биде и точка.
Е сега има шанси, нели, по извесно време поминато со тој човек да сфатам дека (мразам да го кажам ова:)) моите родители всушност имале право и да испадне дека сум згрешила...

Може да ми зборува кој сака, колку сака и што сака, а јас секако на крај ќе си го направам тоа што сакам, како и секогаш. Нема логика да послушам некој од страна во врска со дечкото што го сакам. Јас сум со него, јас знам каков е, јас знам како се однесува кон мене, јас знам дали и колку ми е убаво со него и јас знам дали ми се поважни парите и све друго што некој го гледа како пречка, од љубовта, па би да одлучам сама.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom