Насилство во врска

• Креатор на темата Креатор на темата RealGirL
  • Време на започнување Време на започнување

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Mit:ako nekoj ostanal vo nasilna vrska,znaci i ne e tolku loso
Fakt:Lugeto ostanuvaat vo nasilna vrska poradi mnogu pricini:strav,ekonomska zavisnost,konfuznost,mala samodoverba,ne si priznavaat deka ona sto im se slucuva e nasilstvo,veruvaat deka na nasilnikot mu treba nivna pomos pomos ili deka ke se promeni!

Mit:Liceto so koe sto se sostanuvam e tolku ljubomorno zatoa sto e navistina vljubeno vo mene
Fakt:Ako liceto so koe se sostanuvas navistina e vljubeno vo tebe togas nema da se obiduva da te kontrolira preku ljubomora.Vsusnost toa se lica koi se nesigurni za nivnite sopstveni custva,bez samodoverba i nedoverlivi. Ljubomorata e negativna emocija.

Mit:Sekogas gi povreduvame tie sto gi sakame
Fakt:Cvrsta vrska nikogas nemoze da se odrzi so elementi kako bolka i povreduvanje.Namesto toa treba da bide podrzana od moeto"Nikogas ne go povreduvaj toj sto go sakas"

i za na kraj kakvo e toa miluvanje koe vodi do siluvanje

Mislam deka ima povekje vakvi slichni temi pochnati, ali pak ke odgovoram, kratko i jasno. Bilo kako nasilstvo, dali fizichko ili psihichko ne e prifatlivo. Ako ednash te udri, pa bilo kolku i da go sakash ili shto i da bilo, vednash izleguvaj od taa vrska, zatoa shto shansite se pokasno vo vrskata toa nasilstvo ke eskalira. Edna vrska treba da dava komfort, ljubov, i da te pravi srekjna, a toa ne se postignuva so nasilstvo. isto taka ako se chuvstvuvash emotivno zloupotrebena, i vo toj sluchaj treba da izlezesh od vrskata zatoa shto takva vrska sigurno ne te pravi srekjna.

Секогаш ми било интересно како девојките трпат морони кои ги малтретираат.
Која е корелацијата помеѓу љубовта и ќотекот?
Девојката вика – Ме тепа, али знам дека ме сака-..
Треба најверојатно да се проба и таква алтернатива во врска, очигледно резултатот знае да изненади.

Na ovoj bel svet se ke vidis.Dzabe e da se ubeduvame imav drugarka koja se razbirase od se,prosetana ,prosetana.....mila-so eden zbor stvarno znaese sto saka. I sto se sluci?dojde eden moron i ja uopropasti a kako se sluci toa i den denes ne znam.Znam samo deka uspeav da ja otrgnuvam od nego nekolku pati so pomos na nejzinite roditeli (ama ne prisilno tuku so iskrena ljubov kon nea i dokazuvavme i se obiduvase da ne poslusa) ama kako sto kazav na ovoj bel svet se ke vidis izleze tipot od zatvor i taa se omazi za nego?????:lud: ne znam dali nekoi luge se zavisni od nasilstvoto???-mozebi toa e odgovorot.
p.s.pojma neam
Znam samo deka ljubovta e.....ljubov koga sakas nekogo treba navistina da znaes da sakas zatoa sto ljubovta e taa sto go dvizi svetot napred.Bez nea ne bi postoele.

sasha напиша:
Za mene ne e maz,onoj koj sto ke udri zena!
А за мене не е жена онаа што ќе удри маж. Ако го направи тоа - тогаш автоматски мажот добива право да и го пукне носот. Нели, рамноправност... Во секој друг случај, не оправдувам. Постојат милион други начини на кои можеш да повредиш некој доколку сакаш и дошло до тоа - ама не физички.

Zavisi za kakvo nasilstvo stanuva zbor.
Dokolku maskoto cesto ja udara devojkata,togas e seriozno,ama ako samo privremeno paga po nekoe samarce..nisto strasno:):):)
On na tebe posle ti nego:)
Jas ne bi sakala da imam takva vrska,ama znam mnogu drugi vrski so funkcionirat na toj nacin i mislam deka ne e golema rabota i da ima nekoj samar od vreme na vreme:).......ama ne pretepuvanje.

Секогаш ми било интересно како девојките трпат морони кои ги малтретираат.
Која е корелацијата помеѓу љубовта и ќотекот?
Девојката вика – Ме тепа, али знам дека ме сака-..
Треба најверојатно да се проба и таква алтернатива во врска, очигледно резултатот знае да изненади.
nema korelacija, sigurno ne iskazuva sakanje so tepanje , glupava zenska logika i sedat vo takva vrska i trpat

Dokolku maskoto cesto ja udara devojkata,togas e seriozno,ama ako samo privremeno paga po nekoe samarce..nisto strasno:):):)
Jas ne bi sakala da imam takva vrska,ama znam mnogu drugi vrski so funkcionirat na toj nacin i mislam deka ne e golema rabota i da ima nekoj samar od vreme na vreme:).......ama ne pretepuvanje.

Какви се тие повремени шамари? Онака воспитно - повремени?

kak be ne e strasno kako toa od vreme na vrem po edno samarce toa nema logika. trgni prvenstveno od sebe, koga nekogo sakas se trudis se da mu udovolis da go tintaris da bide sreken itn, sigurno nekogo koga sakas ne ti doaga da go samaras pa kolku i da te iznervira , za se ima resenie i se se resava so razgovor.

Тоа не. :nenene: Може сум требало некој шамар да дадам, ама сега кога гледам дека тоа ништо не би променило...

Boldiraniot e bitniot del.Toa e ramnopravnost na sekoe pole.
I da ne bide toa krsenje od kutek,dushmanski onaka.

ps.nikako boks na devojka,samo samarcinja i po nekoe cakmace.

kak be ne e strasno kako toa od vreme na vrem po edno samarce toa nema logika. trgni prvenstveno od sebe, koga nekogo sakas se trudis se da mu udovolis da go tintaris da bide sreken itn, sigurno nekogo koga sakas ne ti doaga da go samaras pa kolku i da te iznervira , za se ima resenie i se se resava so razgovor.

Bas naprotiv,toj sto go sakas moze najmnogu da te iznervira i da te povredi,
i mozes ponekogas da izgubes kontrola i da go udres.
Mislam deka ne e nisto strasno toa...normalno tuka ne stanuva zbor za pretepuvanje ili sekojdnevno tepanje.

Воспитна мерка на благо претепување :icon_lol:. Јас лично не би тепал женска под никој услов, еј ама шшшшшшшшш тоа таа не би го знаела, за ако дојди момент да се случи такво нешто да сака да ме удри или повреди посериозно. Би се развикал толку силно има земјата да се стреси и ќе и оставам впечаток како да сакам да и ја скинам главата, ама не би ја удрил, витештвото во мене е поголемо од мене.
За тоа како некои од понежниот пол ги трпат своите насилни мажи или дечковци нема да шпекулирам.

Mislam deka ne e nisto strasno toa...normalno tuka ne stanuva zbor za pretepuvanje ili sekojdnevno tepanje.

Абе ајде:)) Жити мене кажи ми која е границата меѓу претепување и малку тепање. Или, дали ако не те тепа секој ден туку два пати неделно не е страшно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom