Нашите предци

• Креатор на темата Креатор на темата НеоН
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Значи многу ме занима...мојата фамилјарна гранка..значи до прадедо..ги познавам сите..ама натаке ме ентересира ..кој биле шо биле..не сте се запрашале некогаш..кој бил на вашиот прадедо чукундедо...многу пати сум размислувал за овие работи..и многуу ме ентересира дали нашите предци оставиле нешо шо треба ние да го најдеме..многу сакам да најдам таква работа..било шо,писмо ли,нема веза...и сеа размислувам....дали ние кога ќе остариме треба да остаиме нешто...да закопаме..со надеж дека некој ќе го најде...макар и не бил од нашата фамилија...што мислите вие?

Чекам да ми се сони кај е и ќе го одкопам како што му оди цената нагоре има да биде унга бунга, ама З. ми викаше требало три години да постам па да ми се јави кај е, а јас немам постено три дена.

ак треба да кажам за мојата фамилијарна лоза знам дека моите прадедовци се од едно село од околината на Кукуш. не знам точно как се вика селото. ак се вракам назад во времето со имињата на моите предци ке стигнам некаде 1800тта година. дека имат оставено писмо или било шо, не верувам ама сепак од дека да знам мош корените шо ми се ке се прекрстат со некој корисник од форумот :) за имињата на прабабите, прадедовците и името на селото ке го напишам покасно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom