Напојување

• Креатор на темата Креатор на темата MadA@FakA
  • Време на започнување Време на започнување

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Напојување - ПОМОШ !!!

еј треба ми мала помош од вас.. надевам се дека темата нема да ми биде избришана додека не ми помогнете..

Значи вака имам домашно во школото да најдам на интернрт или на некој форум некој проблем со напојувањето и решение за проблемот (а само решението да не биде замена со ново).. само што веќе пребарав повеќе страни и никаде ни на едно место не најдов некој проблем со напојување.. најдов за другите делови ама за напојување никаде..
Ако можете да ми помогнете на некој начин.. да ми кажете проблем и решение или па некој линк до некоја страна или форум дека знаете дека има проблеми за напојување..
Домашното ми е до 31 октомври.. pls. за помош..
Фала однапред..

Имам примери само кога напојувањето се мења.Мој совет е да отидеш во некој сервис пр.ANHOCH или AMC таму сервисерите мора да знаат барем еден пример.Поздрав.

Расипан мосфет,транзистор,кондензатор и слично....
Лоцираш проблемот го вадиш расипаниот дел купуваш нов и го ставаш....
За да направиш ваква поправка ти треба леткум,паста,униметар и можда осцилоскоп....
Затоа никој не ги поправа .... обично идеш у продавница и си купуеш ново....впочем можеш да видиш од шемата....

еј луѓе фала ви многу на оние кои се обидоа да ми помогнат.. иначе добив 5 за семинарската.. сега може темава од главните да биде заклучена или во канта.. фалосс :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom