(Напојување,Графичка карта)-Проблем

• Креатор на темата Креатор на темата ColopiX
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јули 2014
Мислења
98
Поени од реакции
3
-Вака имам напојување CODEGEN 400W/Model: 300XA/ ATX-2.03(P)
Го користам скоро година дена на овој систем:
CPU: Intel Core i5-3470 3.60GHz
MB: Foxcon H61-MXE-V
RAM: Kingston Hyper X 6 GB 1600MHz
GPU: Sapphire Radeon R7 250 2GB GDDR3 (65W)
HDD: 2x500GB Seagate Sata 3
+DVD/RW и еден кулер поврзани со (molex)

-Сакам да земам нова графичка и се мислам помеѓу GeForce GTX 750Ti (60W) и GeForce GTX 960 (120W) ама напојувањето ме зеза т.е ми е страв да не рикне бидејќи пишyва и за двете графички дека бараам минимум 400W и дополнителен 6 пин конектор.

-Ова напојување е прилично старо (не сум јас крив,такво ми бутнале кога го земав цел од....) и сега не можам да најдам податоци за него но еве нешто што прочитав од надвор на етикeтаta залепена за напојувањето.

CODEGEN 400W /Model: 300XA / ATX-2.03(P)

AC Input --------115/230VAC-------------------8A/4A---------------------50/60Hz
DC Output---/ +3.3V / +5V / ----------- / +12V1 / +12V2 /--------/ -12V / +5 VSB /
DC Output--- / 15A / 20A /---------------- / 8A / 14A / ------------ / 0.8A / 2A /
DC Output---/ 120W MAX /-------------/ //\\//\\//\\//\\/ / ------------/ 9.6W MAX / 10W /
-----------------/---------------------------400 W------------------------------- /

-Имам неколку слободни молех конектори мислам 3 и дали ќе може овој систем и напојувањето да ја поснесе GTX 960 ако не барем GTX 750 Ti ? Благодарам однапред.

Последно уредено:
Менвај напојување послем граифчка !
А пари ? Ова што ќе го фрлам на графичка е само заработка од интернет а да менувам напојување немам намера само прашав дали може ова да подржи.

би можело и двете да ги тера, за GTX 960 ќе ти треба molex-6 pin адаптер. само 750ti ти е посигурна оти тоа напојување дали само дава реални 200W.
или собери уште 2500-3000ден и купи си некое пристојно напојување.

би можело и двете да ги тера, за GTX 960 ќе ти треба molex-6 pin адаптер. само 750ti ти е посигурна оти тоа напојување дали само дава реални 200W.
или собери уште 2500-3000ден и купи си некое пристојно напојување.
Не е Molex туку PCI-E 6pin .

Не е Molex туку PCI-E 6pin .
оти нема неговото напојување 6pin PCI-E да си купе molex->6pin pci-e адаптер
ljxqYwz.jpg

оти нема неговото напојување 6pin PCI-E да си купе molex->6pin pci-e адаптер
ljxqYwz.jpg
е фала богу на тоа мислев фала многу а дали би било доволно ако земам PSU 450W Gembird PSU5X-12,Real Power за 1999 денари од анхоч ?- или ова PSU 500W Gembird PSU6X-12-B Black Power Series ,Real Power,PFC,Silent,12cm ??

Последно уредено:
Зошто да плаќам марка само и Gembird e real power па е дупло поефтино иначе фала.

за таквите како тебе и треба Gembird. Јас сум имал разни искуства но овој коментар ме извади од такт и нема да ти помогнам.

за таквите како тебе и треба Gembird. Јас сум имал разни искуства но овој коментар ме извади од такт и нема да ти помогнам.
Имаш пари да ми дадеш? а што е разликата и двете се real power само тао знам

за gembird напојувањата нема никакви тестови или податоци за кој е производителот и кој платформа ја користат, дури ни детални спецификации не објавуваат на сајтот. сигурно се некоја стара платформа со ниска ефикасност и најлоши кинески кондензатори.
да дадиш 2000ден за такво напојување е фрланње пари, кога за 500-700ден плус имаш салам напојување.

за gembird напојувањата нема никакви тестови или податоци за кој е производителот и кој платформа ја користат, дури ни детални спецификации не објавуваат на сајтот. сигурно се некоја стара платформа со ниска ефикасност и најлоши кинески кондензатори.
да дадиш 2000ден за такво напојување е фрланње пари, кога за 500-700ден плус имаш салам напојување.
Добро благодарам ќе одам тогаш со некое Coler Master или Evga (Ако се снабдам со буџет ако не со џембирд )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom