Напади врз Христијани

• Креатор на темата Креатор на темата ~>}VOJVODATA~~LAVOT{<~
  • Време на започнување Време на започнување
Точно е дека нема да се справат во догледно време. Мое мислење е дека справувањето ке одложуваат бесконечно само со цел да ги оправдаат скапите воени програми кои ги имаат пред се Америка и Русија, а не заостануваат и другите постојани членки на Советот за безбедност.
Тука исто така мора да се спомне и капиталот кој постојано се влече по еден или друг основ од Арапските земји. Што всушност и е многу паметно.
Но сепак на крај ке се сведе на две можни сценарија.
Првото ако помине долго време и сеуште не преставуваат закана за останатиот свет ке бидат само маргинализирани кога веке нема светот да има потреба од нафта.
И втората ако станат закана ке бидат збришани буквално.

Држи вода теоријата.

На крајот на краиштата, едни од главните финансиери на Адолф Хитлер и на нацистите во 1920-те години и во 1930-те години, биле Велика Британија и САД, токму британските бизнисмени купувале германска нафта, а американските банкари ја финансирале нацистичката пропагандна машинерија.

После сето ова, Хитлер бил изненаден кога Велика Британија и објавила војна на Нацистичка Германија откако Нацистичка Германија ја започнала инвазијата на Полска во септември 1939.

Но по нападот на Јапонија на американската поморска база Перл Харбор на Хаваите во декември 1941, САД и објавиле војна на Јапонија, но не и на Нацистичка Германија, напротив, токму Хитлер бил тој кој им објавил војна на САД дури 3 дена по јапонскиот напад врз Перл Харбор и по објавувањето војна на Јапонија од страна на САД.

Делува како Франклин Делано Рузвелт воопшто да не ни планирал да војува со Нацистичка Германија, но на крајот Хитлер си ја запечатил судбината, бидејќи додека војувал против Советскиот Сојуз, можел да ја искористи слабата, но не и мртва, соработка која ја уживал со САД, за да ги задржи САД надвор од војната во Европа, па можеби никогаш не ќе се случел денот Д на 6 јуни 1944 со сојузничката инвазија на Нормандија и отворањето на западниот фронт во Европа, но со објавувањето војна на САД, Хитлер го запечатил сопствениот пораз во војната, а со тоа и сопствената судбина.

За волја на вистината, ако Хитлер продолжел да војува против Советскиот Сојуз, повеќе од сигурно би било дека сепак би изгубел во војната, особено по поразите во битката за Сталинград и во битката кај Курск, после битката кај Курск, Хитлер можел да извади жива глава единствено ако прифател примирје со Советскиот Сојуз, но тогаш веќе било предоцна, бидејќи се случил денот Д и бил отворен западниот фронт во Европа, после ова, поразот на Хитлер и на нацистите во војната и нивните судбини веќе биле запечатени.

Можеби денес улогата на оската Берлин-Рим-Токио во светот ја играат арапските тоталитаристички режими, почнувајќи од Саудиска Арабија, Иран и Египет, или оската Техеран-Ријад-Каиро.

Иран веќе претрпува економски и трговски ембарга од САД и од европските држави, па можеби целта на истите тие ембарга е Иран прв да започне војна со западот за да западот има оправдание зошто да го нападне Иран, а Иран би очекувал поддршка ако не од Саудиска Арабија, тогаш сигурно од Египет или од Либан, каде што радикалното исламистичко движење Хезболах ги масакрира Евреите, христијаните и сите останати немуслимани со оружје од Иран.

The UNHATE Campaign By United Colors Of Benetton
the-pope-kissing-ahmed-mohamed-el-tayeb.jpg

Ми се чини Нострадамус ќе излезе дека бил во право.
Убаво рече zlatko_86, се ми се чини дека некој натаму ги турка работите.

Има нешто у муабетов. И јас мислев дека отприлика така е, ама некако у последно време овците здивеа. Треба овчарот да регира.
Офчарот не е Америка, постојат сили незамисливи за човекот со денешните сваќања и состојба во која се наоѓа. Контролата и манипулацијата е на сите нивоа, така да и оние кои наизглед се манипулаторите се најобични пиуни.

Офчарот не е Америка, постојат сили незамисливи за човекот со денешните сваќања и состојба во која се наоѓа. Контролата и манипулацијата е на сите нивоа, така да и оние кои наизглед се манипулаторите се најобични пиуни.
Инаку да, јас сум Бог освен мене ништо друго нема.
Од каде испаднаа сега овие сили? Нели освен тебе ништо друго нема? :)

Бре само се расправате:ROFLMAO:
--- надополнето: 19 мај 2012 во 01:31 ---
Една добра причина да не бидеш Христијанин, нема да бидеш нападнат:icon_lol: барем не ради вера:)

Бре само се расправате:ROFLMAO:

Една добра причина да не бидеш Христијанин, нема да бидеш нападнат:icon_lol: барем не ради вера:)

Изгледа не си ги прочитал добро коментарите батка, радикалниот ислам повикува на исламизирање или истребување на сите немуслимани, а во немуслимани не спаѓаат само христијани, туку и Евреи, јудеисти, јеховини сведоци, будисти, секташи и припадници на ред други религиски групи, како и атеисти, односно луѓе кои не практикуваат никаква религија.

Расправата нема никаква поврзаност со христијанството, ама затоа има целосна поврзаност со радикалниот ислам и со сериозната опасност која радикалниот ислам ја носи со себеси.

Изгледа не си ги прочитал добро коментарите батка, радикалниот ислам повикува на исламизирање или истребување на сите немуслимани, а во немуслимани не спаѓаат само христијани, туку и Евреи, јудеисти, јеховини сведоци, будисти, секташи и припадници на ред други религиски групи, како и атеисти, односно луѓе кои не практикуваат никаква религија.

Расправата нема никаква поврзаност со христијанството, ама затоа има целосна поврзаност со радикалниот ислам и со сериозната опасност која радикалниот ислам ја носи со себеси.
Батка не сум ги прочитал у право си али како е насловот на темата?
И јас можда не сум ги читал, али ти изгледа читаш но како да не разбираш што пишува еве уште еднаш и ке потенцирам за да видиш поубао

Батка не сум ги прочитал у право си али како е насловот на темата?
И јас можда не сум ги читал, али ти изгледа читаш но како да не разбираш што пишува еве уште еднаш и ке потенцирам за да видиш поубао

Очигледно не си ги прочитал коментарите, нападите врз христијаните се секојдневие во државите со мнозинско муслиманско население, исто како што и нападите врз сите останати немуслимани, значи не само врз христијаните, туку и врз сите останати немуслимани, се секојдневие во истите тие држави со мнозинско муслиманско население.

А дали си или не си, и дали сакаш или не сакаш да бидеш христијанин поради стравот дека можеби ќе бидеш нападнат поради религијата на која припаѓаш или на која не припаѓаш, тоа си е твое право, никој не те тера со сила да веруваш или да не веруваш во нешто, барем во Македонија никој не те тера, во Саудиска Арабија ако не си муслиман те чека "превоспитување според муслимански обичаи" - со камшикувања, каменувања и ред други видови на мачење, а ако останеш жилав и одбиеш да бидеш "превоспитан", ти следува смртна казна, бидејќи тоа го налага радикалниот ислам - секој немуслиман, значи не само христијаните, туку и општо било кој немуслиман мора да биде или исламизиран или истребен.

Во Иран не смееш да се китиш со тетоважи - ова важи и за мажите и за жените, а за мажите е забрането да имаат долга коса, да користат алки, ланчиња, пирсови и било какви други видови на накит, а тоа важи општо за сите мажи во Иран - и за муслиманите и за немуслиманите.

Па сега, дали си или не си, и дали сакаш да бидеш или не сакаш да бидеш припадник на било која религија или на било која националност, тоа си е твој избор, барем во Македонија можеш да ги уживаш таквите право и слобода на избор, во држави како Саудиска Арабија и Иран не можеш да ги уживаш таквите право и слобода на избор, без разлика дали припаѓаш или не припаѓаш на било која религија или националност.

Мислиш само Кина таму ги има ама не смеат да писнат.

Јапонците се поиздржливи и лојалнии за разлика од муџахедините-кај јапонците нема предавање.

Не декаи кина не би можла дапреземе нешто.

Ама имам впечаток дека нема даима потреба САД,Израел,Јапонија или Русија,КинјаиИндија да реагираат-Мислам дека муслиманите ќе се убиваат меѓусебе,впрочем Израел и САД нема убиено толку муслимани цели 3 декади колк што исламските режими имаат убиенопоследниве десеттина години.

Сами ќе се борат за превласт и една сила ќе мора да надвладее и кај муслиманите,кај правослабните јасно е,јужна Америка веќе Бразил е светски играч-прашањето е која држава ќе биде лидер на муслиманите-Ќе беше Ирак-ако не го уништија од деведесеттитенпа навамусо санкции,рестрикции и на крајот воено-Сега останува Сауди Арабија,Сирија,Египет па и Иран, (турција не е исклучена-се предвидува војна наредниветриесеттина години помеѓу турција и Ирак за вода-тоаби било втора војна во историјата за вода,првата е стара над 4000 години и била помеѓу два града).

Од каде испаднаа сега овие сили? Нели освен тебе ништо друго нема? :)

Јапонците се поиздржливи и лојалнии за разлика од муџахедините-кај јапонците нема предавање.

Можеби се. Но тоа произлегува од високото ниво на морална одговорност што го имаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom