Најсекси храна

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Ne samo hranata, tuku celoto iskustvo e bitno da vi go opisam:

Na vrata te pozdravuvaat site - od shefot do glavniot kuvar do kelnerkite. Cuvstvoto e kako da si kral, a tie tvoja posluga.

Se raskomotuvas vo prostrana osvetlena prostorija, besprekorno chista, so ubav, mek tepison na koj gazis po corapi. Prekrasna devojka te posluzuva dve zheski vlazhni maramchinja: so ednoto gi "miesh" racete, so drugoto go osvezhuvas liceto.

Pocnuvas so studeno vino od slivi. Vkusot e tesko da se opise, slicno na sok od jabolka "fruktal", no so primesi na vino - mnogu ubavo Se doraskomotuvas, gejsata ti gi masira ramenicite, maksimalno si relaksiran.

Pivnuvas voda so mraz za da ne go izmeshah vkusot so pretstoechkata miso supa. Taa e topla, so mateno jajce, a vo nea algi, tofu, i iseckano zeleno lukce. Jas stavam i "dulse" seckani algi vo supata, slichat na bukovec. Ja srkash poleka, no prestanuvas iako bi mozel uste 5 takvi.

Potoa zemash dzindzer pickled (turshija) za da go zagrees stomakot. Stavash zelena pashteta wasabe (ren?) koja sto mnogu luti vo sosot od soja, go meshash merakliski.

I togas pocnuva rajot: devojkata te sluzi porcija sushi od morska jagula koi estetski se aranzirani i imaat takvi boi sto izgledaat kako za na izlozba! A se prokleto vkusni! Gi mackas sushite vo sosot od soja i go stavas mesoto na jazikot. Ne dzvakas 10tina sekundi, cekas da se sostane zhivo meso so zivo meso. Goltas, a cuvstvoto e kako da vodish ljubov. Spektaklot go zacinuvas so sake. Po vtoroto parche sushi, ako jades poleka, mozno e pomalku da haluciniras.

Zastanuvas malku. Pak caska sake. Gejsata sviri, tancuva zanosno i recitira poezija.

Istovremeno jades dodatoci: sitno seckana zelena salata i algi so susamov preliv, japonski "nebroen" oriz (raste na 4 godini), dolgnavest przhen kromid i mozebi mali, sosema mali parchenca losos vo terijaki sos!

Sleduvsa porcija sladoled od zelen caj.

I potoa sleduva smetka - koja e so mnogu visok ceh.

Odis doma (da spies).....

Neee, drugiot den si kaj gejsata na casovi od japonska mandolina. :wink: :lol:

Tamu doma e druga hrana. No toa e za koga kje imam povekje vreme (ako sakate da procitate de).

Over and out!

Се знае нај секси јадење: граФ со колбаси :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Radical Boy напиша:
Радикал бојче, си има теми за сеир и си има озбилни теми. Ако немаш што да пишеш, не ја уништувај темата. В'ред?

Сега назад на темата.

Acid напиша:
Radical Boy напиша:
Радикал бојче, си има теми за сеир и си има озбилни теми. Ако немаш што да пишеш, не ја уништувај темата. В'ред?

Сега назад на темата.

Ова нема врска со темава. Оди ти да пишуваш на сеир. Таму има теми напиши за тој над тебе, каладонт и вардарче се регистрираше. Многу има за пишување, дури и неможе да се постигне :evil:

И што има сеир во тие теми? Сеирот е за сите теми. Е сеа ако не ви се свиѓа тоа што пишувам бришете. Ама јас никогаш сериозен не сум, т.е многу ретко. Се ми е мене на заебанција. Не сум овде да глумам некој што не сум. Може има некои што сакаат и сеир и на другите теми.

Ќе се потрудам веќе да не пишувам на другиве теми, каде што вие озбилните комуницирате.

ПС кога ќе го прочиташ бриши го постов

Нема потреба да ти го избришам постов, ама секој нареден што нема да кореспондира со темата - ќе го.

И нема потреба од мрштење, само гледај да се запазат некои (се разбира) непишани правила. Не им е на сите до сеир.

Dobro, samo nemojte da ne se karame zosto navistina nema potreba. Neka objasni Radical Boy zosto grav i kolbasi se "najseksi" hrana za nego? Dali go pottiknuvaat na nesto? :pos: Dali uz niv nesto drugo jade i pie? Dali jade sam ili so drug(i) i kako go dozivuva gravot? Dali jade samo bel grav (makedinski) ili i crn i "sharen" i dali pravi razlika? ......

Ili dee dee neka opise zosto italijanskata hrana e seksi. :wink:

Za mene na primer super-vkusna hrana e BAKARDAN so kiselo mleko, no iako vkusna ne mi e nekako "seksi" kako ova gore sto go opisav. Toa gore ima nesto senzualno vo sebe sto pobuduva na drugi raboti :wink: , znaci ne e samo zadovolstvo od polniot stomak.

Zoshto da ne e seksi Bakardan so kiselo mleko???

Ako si na planina vo nekoja koliba, so toj/taa shto go/ja sakash: pravish bakardan na ogan i piesh svezho potkiseleno mleko.... mmmmmmmmmmm :wink:

Требаше на шпански или италијански да каже за да звучи секси. Мисирков како кажа за туршија, ти текнува. :lol:

:lol:

Kje mora izgleda da se proba bakardan vo koliba :!: :D Ama kade, jas ne znam da go pravam, a kolku sto sum inormiran (odlicen) bakardan ima samo vo Trnica. Znaci itno se bara koliba ili vikendicka vo Trnica ili okolinata.

Pickled ginger e dzindzer vo forma na turshija. Znam zvuci epten...........................................................seksi. :wink:

A dee dee ja nema da objasni za italijanskata. Drug nekoj?

Мисирков, за тебе само остриги и шампањ! :lol:

Koga sme kaj sampanjskoto, toj e najseksi koga se pie pri jadenje polu-zreli jagodi (nekogas so cokolado vo zvisnost dali e shampanjot blag).

Ubavo se sekjavam vo 2001 godina, na gala zabava vo cest na rodendenot na eden pretsedatel (na drzava), mi se sluci da "odleprsham" iako bev medju 100 lugje bas koga ja probav doticnata kombinacija.

Pa vo sevo ova, fazonot e da se jadat samo nekolku (2 ili 3) raboti i toa mnogu, mnogu poleka, so smiren duh. Znaci prvo so jagodata ili dve jadodi edno do drugo, namackaj gi usnite za da gi pocuvstvuvas, potoa zatvori gi ocite i stavi gi na jazikot okolu 4-5 sekundi (vo suva usta, plunkata treba da se stvori od nea). Potoa izdzvakaj ja poleka, potoa 2 goltki shampanj...........i potoa nasmevka i baknez. E duri potoa kasni champagne chocolate truffle, a po 10tina sekundi od cokoladniot bonbon potoa pak 2 goltki. Posle toa samiot kje baras koliba vo Trnica. :wink:

Ostrigi e oysters???

Lele Misirkov, ti si bil neotkrien "seksi" talenat :oops: :D

p.s. Da, toa se ostrigi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom