Најдобри твиотви

• Креатор на темата Креатор на темата Gunner_L
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе луѓе , темава беше за интересни твитови , а за тие шо хејтате може слободно да си направете тема и да си пишете кој каков став има за твитер мрежата, ако не нека се стави клуч на оваа и готово.

- Едип: Добро бе Сизиф, што го тркалаш тој каменот по угорница? Сизиф: Еби си мајката!

- Мојата комшика ги црта веѓите но затоа пак брковите не мора.

- Мала јел имате жестоко пиче ? - не знам дал ке жестоко ама рунтаво е

- Од сите ШВАЛЕРСКИ спомени најдолго трае АЛИМЕНТАЦИЈАТА

- Црвена коса, црвен капут, црвени чизми. Дали таа е маскирана во крвно зрнце?

- -Аууу секси си мачко. -Едип бе, мајка сум ти.

Ај ок сфаќам да ти е глупо али зашто да се укине? Сакам вистинска причина, не без везе само дека ти е глупо, дека е трошење на време или слични персонални причини. Ти смета како начин на комуникација и поврзаност помеѓу луѓето? Или те нервира само македонската твитер заедница? Не сум некој твитер фанатик ама ме интересира зашто сакаш да укинеш ете.
Мада ја би го оставил Твитер заради голи цициња и нема цензура како на Фејсбук .... Но не си читан и забележан како на Фејсбук ..... Поголем дел од стадото ти е насобрано на Фејсбук ..... Твитерот ти е само голи цициња да експонираш и тоа е тоа ..... Бенифициран си на тоа поле со Твитер :)

Јас мислам дека твитерот е подобар за разлика од фејсбукот,на фејсбук сите гледаат како се облечени,каков телефон имаат,каде одат,што јадат,пијат,каде се дружат навечер и други работи.А на твитер се пишуваат статуси кои 50 % од твитерџиите не ги ни читаат туку фејваат за да ги фејваш и ти нив.

Ти си гарант овој што мафта со колбавчето.:icon_mrgr:
Шо да не сакаш да му го фатиш на тој од сликата? Го знам дечкото, ако сакаш да ти договорам?!

Иначе истите луѓе што ги има на Twitter можете да ги најдете и овде и насекаде. Глупи, паметни, сериџи, неписмени, простаци, преведувачи.. и во секакви други вариации и форми. Од секогаш зборам дека генерализација е глупа работа, така и за ова. Имам пријатели од форумот, и од Twitter. Имав комуникација со многу супер луѓе која се изгуби поради тоа што го деактивирав профилот, а ми требаше и одмор од се. Едноставно е, исто како во RL ако барате совршеност, не очекувајте ни од себе си-па ни од некој друг.

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
Шо да не сакаш да му го фатиш на тој од сликата? Го знам дечкото, ако сакаш да ти договорам?!

Иначе истите луѓе што ги има на Twitter можете да ги најдете и овде и насекаде. Глупи, паметни, сериџи, неписмени, простаци, преведувачи.. и во секакви други вариации и форми. Од секогаш зборам дека генерализација е глупа работа, така и за ова. Имам пријатели од форумот, и од Twitter. Имав комуникација со многу супер луѓе која се изгуби поради тоа што го деактивирав профилот, а ми требаше и одмор од се. Едноставно е, исто како во RL ако барате совршеност, не очекувајте ни од себе си-па ни од некој друг.

Скапа на форумов а не научи еден текст да сврзиш, муабетиве ти летаат од Ниш до Прага, смисла копај Саса.

А да отворите и тема за твитови со правописни грешки? :coffee:

Скапа на форумов а не научи еден текст да сврзиш, муабетиве ти летаат од Ниш до Прага, смисла копај Саса.
Мој живот ќе правам што сакам и ќе пишувам како сакам. Ако не сакаш да гледаш мислења од мене имаш таму Игнор опција. А, што се однесува лично до тебе, поради тоа што те гледам оспеднат си со мене те молам продолжи. Со вакви личности како "тебе" се среќавам често како по виртуелниот свет така и надвор од него. За во случај да не го разбереш и овој пост:
FRqp5xG.jpg

Ја брале нит от твитој нит од фејзбуци она на И џузбиено како го викет и од таквимити виртуелно социјални установи кабли мрежи, брале не се разбирам.
Незнам бе не разбирам, демек интелигенцијава е на твитер а обичниве смртици се на фејзбук?
Ок не ми замервете и онака сум за нигде.
Абе пола од овие фрази, финти незнам ти јас мудрости шо ги пишале се излитаени стари веќе познати, има и некои шо ги прочитав интересни, смешни и реални, демократска земја бе паше кај шо сакаш прај си профил и терај си работа, штракај по тастатура шо е битно ка е.

Овие ти се од оние со залижаните косици, педерско гласче и wanna be nerdovi со наочари како на баба ми.

Поентава со Македонциве и Твитер е најпрво, што насиље се прават смешни :D Океј ај ќе кажеш нешто смешно и оригинално ама тоа не значи бе брате дека мора во минутата да изнапишеш уште 200 работи, од кои мора некои фори да се или извадени од нафталин или преведени од српски или некои фори за фудбал преведени од англиски пародија акаунти. Најдобриот твит за преклани испадна преведен од српски, најдобриот твит за лани да ти го имало на некое руско меме :ROFLMAO: Некои од таму не знам како ги трпат на работа да џаболебарат по цел ден и не знам као имаат желба дневно да штракаат по 200 твита. :гик: Релјефот на прстите ќе ти се излити.
Второ, најсмешни ми се коа ќе пишат некоја мисла за Нобелова и ќе им реплицираш дека не е така и нема да ти врати или ќе ти врати нешто да не знаеш дали да пукаш у слепоочница или во срцето :icon_lol: форум е најдобра интернет платформа ако веќе мериме, имаш и запознавање пријателства + размена на ставови + агрегатор на вести + галерии + анонимност + дискусија на ниво, а не во 140 карактери како прво одделение да сме.

Трето, некои македонски фаци таму што се уфилмани, ко на пример Лоба што мисли дека е Кардашијан и Филе што мисли дека е Гилем Балаг.... :facepalm::icon_lol:

Платформата е супер за микроблогинг, да си пишеш нешто од време на време а не одиш на свадба лајв стрим од свадбата кај што хејташ за се, се возиш во бус хејташ се, ти смета се, одиш на утакмица седнал пред мене некој да видиш што носи, одиш на кино не гледаш филм, твиташ за некоја позади тебе со цицки , мислам ... :unsure: Од кога земав ги одследив овие „што влијаат“, многу подобра испадна платформата, си имам стандард Кајганџии што редовно си ги читам и тука и знаат дека држава не се исправа на Твитер и тоа е. Еве Џимеј на пример или Хенк Муди, и тука и таму кога ќе пишат нешто, пишано е, ама на Твитер не се интересни во глобала пошо не се Васиљ или Румшангла па да сакаат да и го вденат другите. :pipi:

Иљуминимоноуис фала шо ме просветли, впрочем абе баш сакав истово да го кажам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom