Најдобар менаџер за 2010 година

Кој според вас е е најдобар тренер за 2010 година?

• Вкупно гласачи
    146

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.846
Поени од реакции
23.247
Денес, паралелно со номинацијата за најдобар фудбалер за 2010 година, беа номинирани и кандидатите за наградата Најдобар менаџер(тренер/селектор) во изминатата година.

Ова се 10те номинирани менаџери:

Карло Анчелоти (Челзи)
Висенте Дел Боске (Шпанија)
Алекс Фергусон (Манчестер Јунајтед)
Пеп Гвардиола (Барселона)
Јоаким Лев (Германија)
Жосе Мурињо (Интер и Реал Мадрид)
Оскар Табарез (Уругвај)
Луис Ван Гаал (Баерн Минхен)
Берт ван Марвијк (Холандија)
Арсен Венгер (Арсенал)

Кој според вас заслужува да ја понесе оваа награда?

Според мене Мурињо дефинитивно. Не сакам да ме сфатите погрешно, да мислите дека е тренер на Реал и сега 3 најдобар,но оваа година многу се покажа со Интер.Освои тројна круна кој е многу добар успех и што е најважно го освои најпосакуваниот трофеј на континентов ЛИГА НА ШАМПИОНИ.

Каков Фергусон што ви е на вас,Мурињо е најдобар тренер за 2010 година!

Мурињо...нема што да се зборува, ја освои тројната круна со Интер, на патот кон финалето во ЛШ ги елиминираше Челзи и Барса (шампиони на Англија и Шпанија)...то е то..

moe mislenje e FERGUSON i Mourinho , jas si kazhav moe mislenje pa sea ti sho sakash kazhuvaj..:smir:

Јасно ми е дека тоа е твое мислење,ама кажи зашто и Фергусон?

Еве за Мурињо е јасно зашто,тројна круна со Интер(сепак Интер не е тим како што беше Барселона кога освои тројна круна)

Мурињо(поради тројна круна) и Карлито(двојна круна со прилично неизбалансиран тим).

Мурињо... Треба објаснување? :)

ps. Отворете тема и за најдобар играч.

Јасно ми е дека тоа е твое мислење,ама кажи зашто и Фергусон?

Еве за Мурињо е јасно зашто,тројна круна со Интер(сепак Интер не е тим како што беше Барселона кога освои тројна круна)

poshto toj e trener 25 GOD , i ima osvoeno eden kup trofei...! Za sho mozhi dr? :)

Мурињо(затоа што е најспремен во моментот), Дел Боске(се знае зашто) и Гвардиола(нов европски рекорд со Барселона, 99 поени).

Жосе Мурињо мислам не треба да се зборува за предходнава сезона ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom