Мухаммед Во Тората И Библијата

• Креатор на темата Креатор на темата Eraser
  • Време на започнување Време на започнување
Human,na mars se gleda samo edna dupka,prilicno dolga. No ne se zabelezuva cel krug okolu planetata (mars) kako sto e slucaj so Mesecinata ;)

Ајде ако си толку паметен покажи ми за кој круг станува збор?

--- надополнето ---

Da ne se pravime kojznajt sto sme. Denes se veruva vo sekakvi nekakvi nebulozi iskazani od nekoj "naucnik". Malku li im gi pere mozocite David Icke na narodot so vonzemjanite i leteckite cinii. Da veruvas vo toa,ke te smetaat vo trend so vremeto i modata,iako nikoj nemoze definitivno da potvrdi za nivno postoenje,no ne se preprasuvaat tuka lugeto i ne baraat dokazi dali e i kolku e vistina.
A zaostanat si ako veruvas vo luge koi po potreba pokazale i nad prirodni znaci. Ako toa go storil Muhammed s.a.w.s VERUVAM. Zosto ednakvo ne si postavite sami so sebe prasanje okolu toa sto negirate se' sto e povrzano so religijata ?
Zosto,veruvate vo telepatija,telekineza,levitacija,spiritizam a ako se objasni istoto od religiska gledna tocka go smetate za nebuloza ?
Zosto veruvate na eden Criss Angel ako izvede tocka da premine dolg pat vo kratok rok (od nekolku sekundi) a ne veruvate vo Istra i Miradz ? Vo red e da ne veruvate vo Miradzot i Istrata na Muhammed a.s a da veruvate vo Criss Angel,no zosto nam ne smetate za zaostanati ?
Zosto ne razmislite deka veruvate vo bezbroj drugi nebulozi od ist tip ? Veruvate vo levitacijata na istiot i na David Copperfield a ako spomneme nekoj Evlija za budali ne' smetate ?
Malku mi deluvate interesni... zosto fino ne prasate kako e toa mozno,koi vi se dokazite,bez da dodavate vo prasanjata provokacija i pred da go slusnete drugoto mislenje da ne smetate na nekogo (ne)intelegenten.

Ne stanuva zbor dali veruvam vo toa dali Mesecinata bila podelena ili ne. Stanuva zbor vo toa kolku mu veruvam na posledniot Bozji pratenik Muhammed a.s. Se "uverivme" i vidovme mnogu cudni tocki koi gi izvede David Copperfield. Ako nekoj ti kaze deka izvel tocka vo koja mu pukale vo glava so pistol pa ostanal ziv,ke ti bide li cudno ? Se nadevam deka me razbiras sto sakam da ti kazam. Ne velam deka vie veruvate vo spomnatite Iluzionisti,no koga vo edna osoba ke steknete poverenie i ke se uverite deka toj e cist i deka e vistina toa sto go zboruva,togas ne treba da bidete za se' licen svedok. Jas veruvam vo mnogu (za mnogu) nesvatlivi raboti.

Кој е тој што верува дека Коперфилд или Крис Ејнџел одат на воздух? Сите знаат (со исклучоци) дека тоа се најчесто оптички трикови и тоа е тоа. Кога подобро ќе разгледаш, кога ќе ги видиш сите факти ќе утврдиш дека е оптичка илузија и ништо друго. На пример ако ти ја прикажат само едната страна од приказната, таа каде што оди на вода или во воздух, а никогаш претходно не си видел како го прават тоа, а си лекомислен, тогаш ќе веруваш дека човекот навистина има способност на оди на вода или воздух. Ама кога еднаш ќе ти прикажат како го прави тоа (со јажина, маси, потпори и сл.) повеќе во такви работи нема да веруваш, нели? Значи си ги видел и двете страни, си видел што имаат да понудат и двете страни и сам избираш во што веруваш. Е сега ако избериш да веруваш во тоа дека навистина може да оди во воздух.... (да не користам човечиња што се тресат сега) :)
Исто е и со религиите. Веруваш во небулози иако многупати е докажано спротивното, а ниеднаш тоа што веруваш. (и тука повторно на сцена стапуваат човечињата што се тресат, ама не ги користам).

Соул оф спејс, гледам поразличен си од другиве, составуваш цели постови, добар си, имај само малку повеќе критичко мислење...

Bez tampara tumpara muabeti, ti postaviv ednoznacno prasanje, na koe mozes da dades ednoznacen odgovor. Veruvas ili ne veruvas deka Mesecinata bila prepolovena?
Neli ti napisav so golemi bukvi: VERUVAM ?
Ti sega mi pobara dokaz za toa deka mesecinata bila podelena. Jas ti odgovoriv na toa zosto Bog ne slegol da se zapoznae licno so tebe.
зошто воопшто бог не се симнал и не се појавил меѓу луѓето туку морал да праќа мисионери, и да расцепува месечини???
Svativ deka jasno ti e ravcepuvanjeto na mesecinata pa sega te interesira zosto toj ne slegol tuku na lugeto (pratenicite) im ovozmozil da pravat vakvi cuda. Vie ne zabelezuvate deka vie postavuvate premnogu prasanja.
Samo ukazav na toa deka Verata ja pravi tokmu toa,da rabotis,da steknes i bez da vidis da poveruvas. Toa bese eden poucen primer koj isto vazi i za ona sto ne ti bese jasno. I sega Bog da sleze i da ti se pojavi,po generacii i drugi ke baraat da go vidat ke baraat site da go vidat.... vo toj slucaj nebi ni bil BOG. Se prenesuva deka Mojsie razgovaral so Boga pa toa go prenel na lugeto.... ama ete,sega povtorno baraat da go vidat.I da go vidat,,, povtorno ke se pojavi zelba da se vidi i sekogas ke se pojavuva zelba da se vidi.

Human... napomenav deka mozebi vie licno ne veruvate vo Iluziite na Koperfild i Kris. Mi se postavi prasanjeto dali stvarno veruvam vo ravcepuvanjeto na Mesecinata. Samo primer dadov. Jas veruvam vo pratenistvoto na Bozjiot Pratenik Muhammed a.s. Toa e dokazano. Ako veruvam i ubeden sum vo toa,togas ne me cudi i ravcepuvanjeto i vo toa veruvam. Kako sto ne bi ni bilo cudno ako ni kaze nekoj deka na Koperfild mu pukale vo glava pa ostanal ziv. Samo toa sakav da kazam. Ili,da bide porealno,da ti kaze nekoj deka poznatiot lopov Belmondo na nekoj mu ukral 100 eura. Neli nema da te zacudi ? Koj nema slusnato za toj kriminalec realno e da se rasprasa koj e toj kakov e toj,sto rabotel,kako ziveel,od sto ziveel.....

Na ist nacin,kako sto mi objasni za dvete strani,mene voopsto ne mi e cudno sega (blagodarekji na Izucuvanjeto na Islamot) za telepatijata ili telekinezata ili spiritizmot. Nie vo religiite zapoznati sme i so Sihrot i so Mudzizata. Mnogu povrsno go imaat zapoznaeto Islamot. Nedavna e zavrsiv so citanje edna kniga (cisto Ateisticka),Paralelni svet-Fantazija ili Stvarnost (B.D.Benedikt). Zabavna kniga,no,se' i eden slucaj samo mi dokazaa i mi go potvrdija ona sto Islamot go uci. Koga god ke procitam i sto god ke procitam od Budizmot,samo mi go dokazuva Islamot. Od dostignuvanje na Nirvana pa do mnogu drugi raboti.Samo normalno,vo Islamot e podruga praksa...

Islamot ne bara samo da se bide Musliman i samo da se tapka vo mesto,da odis na molitva samo onaka,ritualno i formalno... tuku da ja gradis svesnosta,da dostignes se povisoko i povisoko nivo na svesnost i verba,so koja licno samiot ke mozes i vo vozduh da bdees (kako sto ima bezbroj slucai na Evlii,daleku podocna od Muhammed s.a.w.s gi ima i denes),da dostignes stepen na koj nema molba da ti bide kaj Boga odbiena,da dostignes stepen da go gledas tokmu ona sokrienoto vo slucajot so iluzijata sto mi ja objasni vo celiot kosmos. REALNOSTA VO SVEMIROT DA JA GLEDAS. Da zboruvas so prirodata,da ti zboruvaat lisjata na drvoto zosto postojat......

--- надополнето ---

Za ubeduvanjeto na prepolovenosta na mesecinata. Kako da te ubedam ? Zosto veruvate na Istorijata (hadisite) koja zboruva za brakot na Muhammed s.a.w.s so "maloletno devojce" Aisa r.a. a ne veruvate vo prepoluvanjeto na mesecinata ? Vo Istite Hadisi se zboruva.
Pogledneteja realnosta.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom