Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не склероза, мултиплекс склероза.Тешко на старите лица односно тие што ги чуваат.
Болните од склероза забораваат кога јаделе,кога вршеле физиолошка потреба,забораваат имиња,лица и истите ги мешаат.
Често знаат да забегаат од точка А до точка Б при тоа да заборават каде била точката А па незнаат да се вратат и се губат.
Накратко кажано тие се карактеристиките на болеста
Запознаен сум со мултиплекс склероза, пред некое време прочитав пост некаде дека некој што боледувал од таа болест, одел на некои третмани и сега може и да оди и да трчи но мора постојано да оди на третмани бидејќи нема лек,но може да се контролира таа болест. И ме интересира за тие третмани ако знаете да ми кажете
нема цврсти докази, моментално најоптимистички резултати дава како што пишав Lemtrada, јас читав за успешен случај, мислам беше во Англија некаде.За лек дека не постои не постои но има третмани за контролирање на оваа болест .. и сега зависи се до болеста . Некои третмани неможат да ја намалат болеста .. некои можат . Мој близок роднина е болен од оваа болест и неговите не сакаат да пробуваат некои третмани како што се од пчели и слично. И ме нервираат бидејќи за здравјето се работи јас се би пробал макар и да умрам. Ми требаат некои цврсти докази за тие третмани дали помагаат за да помогнам некако .