TpH_Bo_OkO
Трноризец
Значи, јас не гледам ништо политичко во потегот на Црквата....ти викаш дека тоа е политичко јас тоа не го гледам, тоа го барав...жто е тоа што е толку политичко во потегот на МПЦ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
The Real Highlander напиша:Она што МПЦ го прави моментално, не само што е на штета на македонската држава, туку и на народот истовремено.
................
Уште полошо ќе биде ако МПЦ пројави некакви симпатии и поддршка (признавање?) кон Црногорската православна црква, мислејќи дека со тоа ќе добие една битка против СПЦ.
Се додека тераат (ваква) политика, ќе се појавуваат се повеќе Јовановци!
Не дека сум против МПЦ да организира масовни молитви, но зошто тоа не го стори (на пример) за уапсените камионџии на кои им се суди во Грција? Они се луѓе исто колку Бошковски и Тарчуловски, а можеби и повеќе. Не сме ние да судиме кој е поголем „херој” и за кого треба црквата да организира молитви. Ама сепак, ти велиш дека не гледаш ништо политичко? :bilokojzbo1r:TpH_Bo_OkO напиша:Значи, јас не гледам ништо политичко во потегот на Црквата....ти викаш дека тоа е политичко јас тоа не го гледам, тоа го барав...жто е тоа што е толку политичко во потегот на МПЦ?
Што те тера да мислиш дека црквата не прати никаква помош и не даде поддршка за камионџијата(еден чоек беше, Штипјанец)? Тоа што го немаше на телевизија? Или тоа што овие два случаи не се споредуваат?? Тука се работи за двајца луѓе кои ти ја бранеа твојата и мојата слобода и суверенитет во 2001...Acid напиша:Не дека сум против МПЦ да организира масовни молитви, но зошто тоа не го стори (на пример) за уапсените камионџии на кои им се суди во Грција? Они се луѓе исто колку Бошковски и Тарчуловски, а можеби и повеќе. Не сме ние да судиме кој е поголем „херој” и за кого треба црквата да организира молитви. Ама сепак, ти велиш дека не гледаш ништо политичко? :bilokojzbo1r:
Ако сака некој да дознае за вистината за Македонија, Љубе, Тарчуловски или 2001 - нека лепи плакати, билборди, нека организира собири на плоштад, нека информира преку медиуми... Ама црква?
Tocno Trn!TpH_Bo_OkO напиша:Зошто да не? Не ли се тоа наши луѓе?
Не ли треба овој народ да се освести дека наши луѓе се судат за нешто што не го направиле?
Оваа е напротив мешање на ПОЛИТИКАТА И МЕДИУМИТЕ ВО ЦРКВАТА!Марковски напиша:само едно не ми е јасно, ете да имало како што велите 'мешање во политка', од која позиција вие зборите? имате судир на интереси?
или пак толку големи верници сте, така што од кожа ве извади наводниот не-канонски потег
Марковски напиша:само едно не ми е јасно, ете да имало како што велите 'мешање во политка', од која позиција вие зборите? имате судир на интереси?
или пак толку големи верници сте, така што од кожа ве извади наводниот не-канонски потег на МПЦ?
страшно... тотално разочаран од неспособноста на мекедонците да препознаат што е за нивно добро.
единствено ме плени Љубе Бошковски со неговата ведрина, нема слика да не видам во весник, на ТВ, или било каде.. а да не е наместен, насмеан, горд, достоинствен... а заборавен од македонскиот народ тотално, како што рече Никола ..како да се случува нешто таму далеку, нешто апстрактно што нас не не` засега. челична волја и нескршлив македонски дух.
А ние? ... ние ситни души. Љубе и Јохан треба да добијат абер во Хаг дека МПЦ се моли за нив, да им се подигне моралот и вербата, а нас тоа ни смета...
не постои такво смајли на светов што би опишало како се чуствувам кога читам вакви работи