- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.197
Последно прашање од мене, на кое очекувам логички и разумен одговор.
Од спирос ?????????

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од спирос ?????????
![]()
Нема смисла да се дискутира.
Ако постоеше бог и ако го гледавме сите, дали ќе имаше потреба од религии и останати смешни работи?
Понекогаш се молам на Господ бидејќи подобро се осеќам. Но, не се надевам на помош. Се надевам дека постои праведен бог иако најверјатно непостои. А ако постои Христијанскиот како што е опишан во Библијата тогаш сум одлучен да одам во Пеколот бидејќи е тотален кретен и е неправеден не ми се молам на него или неа или што и да е по пол.
Ако бог е совршен тогаш никогаш нема да имаат смисла неговите дела за нас. Таков бог ќе изгледа како случајност. Фрлање паричка да не. Најверојатно и таков е бог неразбирлив и неспознатлив. Исто е како да го нема. Само таков бог е вреден за почит сите други се несовршени. Ама што ако го почитуваш кога нема никава последица од тоа.Понекогаш и јас мислам дека Совршениот БОГ би требал да биде поинаков од она што е’ и наместо за сите да ја жртвува својата најсакана Мудрост, едноставно да почне ...!
Но, тоа е тоа. Неговата Совршена Љубов и Стрпление е поголема од секоја човечка и ангелска мудрост. Што незначи дека нема да има консеквенци за нашите мудрости, кои во споредба со Неговата Мудрост се само обични глупости.
Лека ноќ козичке![]()
Ако бог е совршен тогаш никогаш нема да имаат смисла неговите дела за нас. Таков бог ќе изгледа како случајност. Фрлање паричка да не. Најверојатно и таков е бог неразбирлив и неспознатлив. Исто е како да го нема. Само таков бог е вреден за почит сите други се несовршени. Ама што ако го почитуваш кога нема никава последица од тоа.