MK digg and del.icio.us

• Креатор на темата Креатор на темата lookfin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 февруари 2008
Мислења
50
Поени од реакции
0
Се интересирам от Македонски и Србски ВЕБ проекти, а по-точно:
македонски и србски саjтови слични на digg.com и del.icio.us, независни финански веб медии или портали. Ви молам, ако знаете такви саjтови да ми даете линкови. Благодарам от напред.

http://kajmakot.softver.org.mk е нешто налик на Digg, ама не работи ни приближно така како што треба да работи. Популарноста на овој сајт е премала, па не ретко се случува на главна страна да има и статии кои биле објавени пред 2 седмици. Друг сајт сличен на digg.com и del.icio.us во Македонија нема.

А независни веб портали има еден куп, ќе ми отпадне рака ако почнам сите да ги набројувам. Во принцип, сите кои не се под големите телекомуникациски компании како (Мт.нет, Он.нет, Неотел) и македонските медиуми (А1, Сител, Време, Вест, Вечер) се независни.

Благодарам за линкот. А за независните ВЕБ медии и портали питах не за сите (знам оти ги има премногу), а само за такви на ФИНАНСКА тема, како или слични на finance.yahoo.com bankrate.com или хрватскиот mojnovac.com

Исто така постои и: planet.linux.net.mk - Македонска GNU/Linux планета. Содржи блогови на корисници на Open Source софтвер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom