Мистериозни квизови,тестови и загатки

• Креатор на темата Креатор на темата khz777
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Локација
Argentina, Buenos Aires
Веќе некое време пратам вакви документарци ,страници по интернет и секогаш налетувам на некои работи кои неможам никако да си ги објаснам .Деновиве налетав на ова http://lider.mk/2014/10/30/neverojatno-a-tocno-telefonskiot-broj-gi-izdava-vasite-godini/ меѓу првите вакви тестови на македонска страница .Кога ги погоди точно бројките ми текна на една серија која ја гледав пред околу една година (се вика Touch вреди да и се даде шанса) каде што детето кое е главен лик кажува многу за бројките и дека се е поврзано со нив .Проверете дали и вас ќе ви погоди овој тест (незнам дали работи ако имате 2 броја ) .Темава исто така може да биде наменета за останати квизови ,загатки и тестови од овој вид .

Ти си автор ?
Не сум автор, ама се работи за формула. Кога додаваш 1764 улога ти играат простите и сложените броеви. Ете место 7ца додади било кој прост на крај последните 2 цифри секогаш ќе ги кажуваат твоите години. Има и други формули, ама ете најлесно да се примети е по тоа.

Не сум автор, ама се работи за формула. Кога додаваш 1764 улога ти играат простите и сложените броеви. Ете место 7ца додади било кој прост на крај последните 2 цифри секогаш ќе ги кажуваат твоите години. Има и други формули, ама ете најлесно да се примети е по тоа.
Океј со тоа ,но како доаѓа да испадне на крај без менување на тоа само со твојот личен број ? Или има уште нешто ?

Океј со тоа ,но како доаѓа да испадне на крај без менување на тоа само со твојот личен број ? Или има уште нешто ?
Има уште неколку работи ете конкретно ако твојот последен број го помножиш со 2 и додадеш 5 мора да добиеш непарен број.

Please tell me you are joking. Има нешто мистериозно, мајке ми.

Јас сум Пророк од воидот. Сериозно. Замисли си број (пожелно е од 1 до 10 за полесно да сметаш, ама кога веќе си пред компјутер, земи било кој број). Сега собери го со истиот број. На резултатот додади му 8. Подели го добиениот број на пола, а потоа одземи го бројот кој го имаш замислено.

Доби резултат 4? :sneaky:

Не ме погоди мене, ми додаде една година :icon_lol:

Гарант си читер. Или роден во престапна година, или уште не си имал роденден оваа година. :P

Затоа што си утнал во некој чекор или роден во престапна година. Математиката никогаш не греши.

Секогаш во ваквите загатки со бројки се крие по некоја формула и затоа ви делува мистериозно, а всушност е само математика.

Please tell me you are joking. Има нешто мистериозно, мајке ми.

Јас сум Пророк од воидот. Сериозно. Замисли си број (пожелно е од 1 до 10 за полесно да сметаш, ама кога веќе си пред компјутер, земи било кој број). Сега собери го со истиот број. На резултатот додади му 8. Подели го добиениот број на пола, а потоа одземи го бројот кој го имаш замислено.

Доби резултат 4? :sneaky:
Сепак овде не спаѓа мој личен број ,број на адреса итн .

Леле многу мистериозно и јако еј жими се, се вџашиф.
Од шо е толку во мистерија ми излезе кој ми бил пра пра дедо седмо колено во семејново стебло, го опитвам стариов стварно така да ти било.
Ова е државна тајна сине.

Леле многу мистериозно и јако еј жими се, се вџашиф.
Од шо е толку во мистерија ми излезе кој ми бил пра пра дедо седмо колено во семејново стебло, го опитвам стариов стварно така да ти било.
Ова е државна тајна сине.
Тебе сите теми ти се мистериозни ,штета овде не си прв да коментира на оваа тема си закаснил или решаваше друга мистерија ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom