MIST Компјутери - Битола

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Е да. Лап-топ дефинитивно таков треба. Само мислам дека е исто дали ќе купиш Делл лап-топ од од тоа во Битола или од продавница во СКопје. Мислам дека е истиот лап-топ истиот квалитет. Или грешам? А Лап-Топ склапан немам видено до сега.:) Јас ти зборев за Десктоп компјутери во погорните постови.

BTW пренесов ...средено е тоа со ДДВ-то. Сега цените се СО ДДВ.
А што се однесува...па...да истиот квалитет DELL си ги склопува. Така ги праќаат (и Desktop и Lap top) од USA. Претежно ова е за Битола, ако сака некој од пошироко додатно треба да се договорат.

Јас дека од БТ, МАКПЕТРОЛ цените ги кренаа УПМ, плус 2 недели да чекам...плус не знам што. Вака за 3-4 дена и капар 100 евра (кој беше дел од цената...така што 1200 долари отрлика...130 долари му дадов капар како сериозен купувач) ми го донесе. Сега уживам. Стегнав салам игрици...Wi-Fi, Bluetooth цакум пакум...

MAKPETROL сакаат да глумат монопол на пазаров. Не ги бива. Мислат дека ако први ги донесоа DELL и со тоа мислат дека се најдобри.
Убави шамарчиња се овие. Ќе видиме до каде ќе одат.

DELL Inspiron 6400 муце! ...1200$ глеам со ДДВ ги напраиле цените. Поубаво така се согласувам.

Ќе ставам WIFI од ОН.НЕТ, гледам имаат добра картица, па ќе бр
кнеме на Counter Strike или ако сакааш на Call Of Duty >:)

Го зеде готово така? Или допрва?

Hagbard Celine напиша:
ебате фирмата гугл пејгс:toe:

Ау ако беше демек на нешто појако...ќе беше саглам фирма а? :tapp:

македонска работа...:pos2:

BTW за оние кои се заинтересирале, наскоро ќе има нови Lap Top-ви (нешто измеѓу овие цени)...сепак мое мислење е дека Inspiron-от сеуште ќе биде најдобар!

абе ја сум повеќе за ХП.
Башка немој да кажуваш дека made in било каде е (еве нека биде Америка) е подобро од Јапан.Пошто ни може да биде нити е.
За праење реклама има и други (пософистицирани) начини.А не со дискредитација. Башка што ретко што денес е направено во Јапан,скоро се е во Кина,и дури да пишува на Дел дека се напраени во Америка не е точно туку се склопени таму.К`о анхоч што кажува дека неговите копјутери се македонски.А немаме ни една фабрика за комп. делови.

Е сеа јас се мислам дали да земам лаптоп или обичен,па ако ви стигнат лаптопи со T7200 процесор прати ми рм со цени,пошто Т2ХХХ се СТАРИ процесори.И цени

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom