Мица Трофртаљка.

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Како можи тема за Мица да нема се мислев дали во филм или во музика тема да отворам ама најдобро овде е. Ајде биографија се извинувам што е на српски и е цитат од Википедиа.

Milica Ostojić poznatija kao Mica Trofrtaljka je srpska folk pevačica. Poznata je po šaljivim, erotskim folk pesmama, kao i po pojavljivanju u više srpskih filmova.[1]
Sadržaj

[sakrij]

Pevačka karijera [uredi]

Pevačku karijeru započela je 1968. u selu Milićevci. U Nišu je snimila debi singl sa pesmom Davorike dajke koja je postala veliki hit i više puta je obrađivana.[1] Neke od njenih najpoznatijih pesama su: Mica krojačica, Trofrtaljka, Hoće deda malo meda, I labavi ume da zabavi, Muško mi treba, Ja sam novi vozač, Udri Milju po fitilju, Pevačica sam od glave do pete, Sedam dana nisam milovana, Drž se ćerko tvrdog kursa.[1] Nadimak Trofrtaljka dobila je po istoimenoj pesmi, što joj je kasnije postalo i umetničko ime.[2] Njeno ime postalo je i sinonim za pevačice koje pevaju šaljive, mangupske narodne pesme.[2] Sa Rambom Amadeusom i Borom Čorbom snimila je pesmu Amerika i Engleska biće zemlja proleterska, a sa grupom Twins obradu pesme Motori grupe Divlje jagode.[1]
Diskografija [uredi]

• 1985. Mica Ostojić peva šaljive pesme (Diskos)
  • 1986. Pesme za razbibrigu/Lepa Mica Super Davorika, ans. Zorana Vlajića (Helidon)
  • 1999. The best of Mica Trofrtaljka (Tioli Records)
  • 2007. Mica Ostojić Trofrtaljka & Mersa Miljković Meri, Šaljive pesme, Dupli CD (Diskos)
izvor: Milica Mica Ostojic Trofrtaljka - Diskografija. SerbianForum.org. Dobavljeno dana 6. marta 2010 (ukoliko nije drugačije navedeno)
Filmografija [uredi]

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Mica_Trofrtaljka

http://www.imdb.com/name/nm0652447/

Е сега мое мислење Мица Тофртаљка со своите споредни улоги и во некои филмови дава шмек на тој филм и дел од тие сцени се култни како на пример:

А нејзини најпознати песни и се:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom