Ми треба помош за микрофон

• Креатор на темата Креатор на темата The-ShADoW
  • Време на започнување Време на започнување

The-ShADoW

Flippy1524
Член од
22 јули 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Пред месец дена, почнав да се занимавам со стримање на twitch. За сега се е во ред (иако ми треба понов компјутер) но сакам да си земам асален микрофон. Овие од места како анхоч или пак што доаѓаат со слушалки воопшто не ми вршат работа. И исто така воопшто не се разбирам од таква опрема па не сакам да ризикувам да купам од интернет, иако има голем избор.

Денеска бев во нептун за друга работа и сосема случајно ги загледав микрофоните, сега го пребарав на интернет и го најдов тој што го видов во продавница.

https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_63_194&product_id=193416

Мене во принцип ми е планот да купам микрофон и + некаков држач кој пожелно би бил прикачен на моето биро за да не ми зафаќа простор на земја.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...stan.TRS0&_nkw=microphone+desk+stand&_sacat=0

Нешто вакво на пример.

Мене ме интересира дали некој знае дали микрофонот е солиден за таа цена. Има спецификации на линкот од нептун ама јас не се разбирам за тоа. Или пак ако има некој да ми предложи некоја продавница за аудио опрема во Скопје или пак некој друг микрофон.

Буџетот за микрофон за сега ми е 1000-1500 денари. И пожелно би било да има 3.5 mm џек, за да можам директива во компјутер да ги приклучам.

Благодарам за помошта!

:oleee:

За квалитетен звук потребен ти е кондензаториски микрофон. Тие се малку поскапи, се другото е ситна боранија.

@The-ShADoW ОК е микрофонот за таа цена, само знај дека ти е 4-fun-mic. Ќе ти заврши работа , ама ко што ти пиша Костур, ќе треба да го замениш со кондензаторски. Знаат да бидат соленки овие микрофони. Погледни ги цените на Blue (Yeti), ATH, Rode Mic.

Нинџа едит:
Земи си и поп-филтер.

За сега како хоби не би давал големи пари за микрофон, поточно не ни ги имам. Во иднина можеби ќе се промени тоа.

Во секој случај ви благодарам на двајцата :cuc:

Јас би ти препорачал Lavalier микрофон. Има од 5 долари на горе од интернет за 30 долари негде имаш добри микрофони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom