Месо како дел во исхраната

• Креатор на темата Креатор на темата Budala!!!
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 јули 2011
Мислења
79
Поени од реакции
45
http://www.youtube.com/watch?v=0dQPiUvGDcY

Dali posle ova video ke posakate da jadete meso? Zarem ne ve grize sovesta poradi toa sto ovie luge go rabotat ova za da jadete vie? Site sme dojdeni na svetov...bez razlika dali kako kuce ili covek....osvestete se luge toa se ZIVOTNI kako sto ste i vie!

Нашколо учиме за како се добива месо кога ми кажаа како се врши процесот ми се одмили да јадам, свинското да не зборувам ќе ви се згади :S

Не една,две теми имаше,само за ова видео.
Да,ќе јадам,без разлика на се,зошто не е секаде исто.Наречете ме бездушник ама ете.

Има нешто што се вика синџир на исхрана и човекот е месојад. Состојките што ги има во месото му се потребни на организмот поготово во помладите години. Бидете си вие вегетеријанци што сте си, само не ги терајте и другите да бидат.

Нашколо учиме за како се добива месо кога ми кажаа како се врши процесот ми се одмили да јадам, свинското да не зборувам ќе ви се згади :S
Nezz dali si go gledal videoto,ako si go gledal ke ti bide jasno sto se raboti po farmite...a toa e strasno zalosno :s

Не кликнав на видеото, јасно ми е со каква цел ги прават истите, ама ние имаме потреба од месото. Толку.
--- надополнето: Aug 20, 2011 4:28 PM ---
Nezz dali si go gledal videoto,ako si go gledal ke ti bide jasno sto se raboti po farmite...a toa e strasno zalosno :s
Си бил некогаш на фарма со животни?

Не кликнав на видеото, јасно ми е со каква цел ги прават истите, ама ние имаме потреба од месото. Толку.
--- надополнето: Aug 20, 2011 4:28 PM ---

Си бил некогаш на фарма со животни?
Sakas da kaesh deka e montirano videoto???
Ne sum bil u farma ali kako i da e pak gi ubivaat zivotnite....taka da isto e samo razlicen nacin.

Ne sum bil u farma ali kako i da e pak gi ubivaat zivotnite....taka da isto e samo razlicen nacin.
Не е монтирано, ама на тоа видео претпоставувам дека е се` тоа најлошо прикажано.
Има разлика помеѓу монтажа и селективни клипови.

Затоа и се чува и одгледува животното. Се инвестира и му се даваат сите услови за живот додека стане зрело за кврц. ;)

Има нешто што се вика синџир на исхрана и човекот е месојад. Состојките што ги има во месото му се потребни на организмот поготово во помладите години. Бидете си вие вегетеријанци што сте си, само не ги терајте и другите да бидат.
Sekoj si ima pravo da odluci za sebe i da bide sto saka, nie nikogo ne terame da bide vegeterijanec.
Ako e za toa mesoto ima niska vibracija, a kako i da e 21 vek e, vitaminite sto gi ima mesoto mozat da se nadoknadat so mn drugi raboti sto znaci deka nemora da jadesh meso (ako misleshe na vitaminite sto gi sodrzi mesoto )

• Ми се допаѓа
Reactions: ___
Не дека терам некој да биде веге, и ја јадам месо неможам без месо на маса, иако е за никаде свињите се одгледувани со средства за брз раст шо е штетно плус ставаат секакво месо тешко дека некаде ќе најдеш чисто месо едино ако зимаш од фарма на некој познат ама што е тоа.

Па добро де и животните се убиваат меѓу себе. Месојадните ги ловат тревопасните. Човекот како најинтелегентно животно научил да ги одгледува и не му е неопходно да ги лови.

Не е монтирано, ама на тоа видео претпоставувам дека е се` тоа најлошо прикажано.
Има разлика помеѓу монтажа и селективни клипови.

Затоа и се чува и одгледува животното. Се инвестира и му се даваат сите услови за живот додека стане зрело за кврц. ;)
Kako i da e i da e najlosho i da e najdobro kako i da e VAZNO SE DESHAVA TOA!

Јас сум вегетеријанец 9 години, но никогаш не сум ја почувствувал потребата на други да им судам и да им се мешам во исхраната.Сметам дека никој нема такво право, а од вакво вршење пропаганда, пета стајл, ми се гади.

Sekoj si ima pravo da odluci za sebe i da bide sto saka, nie nikogo ne terame da bide vegeterijanec.
Ako e za toa mesoto ima niska vibracija, a kako i da e 21 vek e, vitaminite sto gi ima mesoto mozat da se nadoknadat so mn drugi raboti sto znaci deka nemora da jadesh meso (ako misleshe na vitaminite sto gi sodrzi mesoto )
Вие?
Како се викаше сектата потсети ме и ќе се изгубам од темава уште денес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom