Менито на космонаутите

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Темава ја отварам затоа што сум инспириран од еден напис за Кинеските космонаути.

Имено, нивното мени меѓу другото содржи кучешко месо. Изговорот е дека добиваат повеќе енергија и се силни.

Не знам, но никако не ми е логичен изборот.

Dog on the menu for Chinese astronauts

China's first man in space has said that Chinese astronauts eat dog meat to keep their strength up as they orbit around the earth

http://www.telegraph.co.uk/science/space/7718570/Dog-on-the-menu-for-Chinese-astronauts.html

Yang-Liwei_1635862c.jpg

Со оглед дека мачката и кучето на кинезите им се традиционална храна, не е чудно... можеби ако се најдат со вонземјани таму горе, да бидат спремни да им сржат :)

А бе Кинези, Кинези.....
Русите во вселената лансираа кучиња, а Кинезиве таму ги јадат...

Што не се држат до традиционалното мени - ориз? :)

Хм, нема да е лошо и кинезите да минат на бугарско мени.
Се знае дека Бугариjа е третата земjа коjа произвежда храни за космонавти - основно специално обработени овоштиjа /преко сушене во вакуум/, но исто и продукти базирани на бугарското кисело млеко а исто и от месо /мусака и слични/.
Бугарското мени е предпочитано от руските космонавти.
Обично се хранат 4 пати - 2 закуски, обед и вечерjа, като менито има около 3000-3200 ккал.

kosmos%2Bhrana.jpg

Ви у храната отров ставате.

море да ти кажам право ме заболе ашико шо јаделе русите бугарска храна, офтопик си е офтопик, и пиши колку сакаш на бугарски, не ни смета ич

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom