Medium.com - контроверзна но одлична блог платформа

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Локација
Скопје
Дечки, нема што многу да се дискутира во темава, само нека биде еден вид на известување и споделување на профили.

https://medium.com/

Medium.com е блог платформа за луѓе кои сакаат да читаат и пишуваат. Платформата постои од поодамна, но во последниве месеци зема голем замав. Замислата е ова - обични корисници, писатели, професионалци и журналисти пишуваат (кратки/долги) статии од нивните области поврзани со продуктивност, мотивација, инспирација, животни лекции, искуства и така натаму.

Целата контроверза и причината поради која што платформата е забранета во некои држави е тоа што е некој вид на freedom of speech односно бидејки сајтот има милиони корисници (писатели) често има контроверзни статии од луѓе вработени во високи компании што искажуваат незадоволства и критики анонимно.

Можете да лајкнете тагови во врска со тоа од кои области сакате да добивате статии или да букмаркирате артикли за да ги прочитате подоцна. Реално од сајтов може да си го набилдате карактерот и тоа многу.

-------
Пример за неколку одлични статии:
1. An Open Letter To My CEO.
2. How To Invest In Yourself.
3. 25 Things About Life I Wish I Had Known 10 Years Ago.
4. I Couldn’t Decide If We Should Live or Die”. Like many in the West African country of Niger, I was married and pregnant by 14.
5. War Stories: What It’s Really Like Working on AAA Games at Ubisoft Or why I quit my dream job to go indie.
6. A funny thing happened when I was typing my suicide note.
7. How I went from a couch potato to a half-marathoner (мој артикл).

Bonus:
- Top 100 статии за Ноември 2015
- Топ 100 статии за Декември 2015
- Топ 100 статии за Јануари 2016

Доколку некој има профил на блог платформава или планира да го направи, нека стави линк тука за да го follow-неме. Исто така имате преглед на вашите статии односно колку луѓе ви ги отвориле/прочитале.

https://medium.com/@ficiani

Последно уредено:
Не ја можам.
Едноставно ме асоцира на ретардов серков димитров и тоа е тоа, одбивна ми е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom