Математичка формула за "beer goggles" effect?

• Креатор на темата Креатор на темата Handsome
  • Време на започнување Време на започнување

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од
21 јануари 2006
Мислења
852
Поени од реакции
1
Веб-сајт
www.my-bet.blogspot.com
Многу од нас чуле за т.н. "beer goggle" ефект.Тоа е феномен што настанува кога некој се напил неколку алкохолни пијалаци и одеднаш сите оние луѓе кои му изгледале полу-привлечни пред влегувањето во барот изгледаат многу многу привлечни.Научниците покажаа дека не е само намалување на стандарди--алкохолот всушност го стимулира делот од мозокот кој што суди за привлечноста на лицето кај другите особи.

Во 2002, истражувањата во St. Andrews University and Glasgow University во Шкотска направиле експеримент врз 80 ученици од колеџот и на половина од нив им дале "прилична" количина на алкохол помеѓу еден и четири пијалаци зависно од полот и тежината а другата група не пиела ништо.Истражувачите на секој субјект му покажале слики од спротивниот пол.Во сите случаи--зависно од машки и зенски--експерименталната група(поднапиените) ја оцениле секоја слика со просек од 25% по атрактивна отколку трезната група.

Ефектот може да биде препишан на nucleus accumbens.Кога гледаш во некоја личност nucleus accumbens е зоната од мозокот која што решава колку лицето на другата особа е атрактивно.

The formula goes like this:

β = (An)2 x d(S + 1)
врз :)) (ако знае некој нека стави линија меѓу овие двете...како делење)

√L x (Vo)2

каде што:
  • [SIZE=-1][/SIZE][SIZE=-1]
  • An бројот на конзумирани алкохолни пијалаци
  • S чадот(од цигарите)на скала од 0 - 10
  • L е светлосната ареа, измерена во кандела на квадратен метер,во кој 150 е нормалното светлосно осветлување
  • Vo е Snellen видливоста, во кој 6/6 е нормално а 6/12 е најмалата граница во која некој е способен да вози
  • d е дистанцата помеѓу набљудувачот и набљудуваниот
  • Формулата работи со рангирање на "beer goggle" од 1 дo 100+. Кога β = 1, набљудувачот ја гледа личноста како кога е во трезна(нормална) состојба.При 100+,сите во собата се перфектна 10.:cuc:
  • BEAUTY IS IN THE EYE OF THE BEERHOLDER:helou:[/SIZE]

Не ми изгледа на мене како на логично нешто...
преку формула да пресметаш колку некоја девојка е поуба отколку што всушност е...:raz:
вие што мислите??

eheeeeeeeeeeee,ja kolku sum smuval takvi,utre denta ke mi tekne i si vikam: abe pijan bev... iskacam posle u maalo i ete ti go drustvoto: AAAAAAAAAA,abe slepec nea li,abe ona,abe ova...

Mene vakvo nesto kako efektov mi se desi za nova godina. Site mi bea ubavi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom