Македонска месна индустрија

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување

Чии месни производи најчесто конзумирате?

• Промес

Гласови: 5 16,7%
  • МИК Св. Николе

Гласови: 7 23,3%
  • Мис Глобус

Гласови: 3 10,0%
  • Солета

Гласови: 1 3,3%
  • Жи-Ва

Гласови: 1 3,3%
  • Римес

Гласови: 2 6,7%
  • Екстра Меин

Гласови: 2 6,7%
  • Некој друг производител на месни преработки(наведете кој)

Гласови: 9 30,0%

• Вкупно гласачи
    30
Само Солета! :D
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 18:05 ---
Само Солета! :D

meso retko jadam ednas nedelno ali koga jadam cajna kolbasica isklucivo od mik sv nikole, kremenadli od mega puseni, meleno govedsko od mega ili mik sv nikole i kolbasi i rebra od jorgo od (ohrid specijalno prodavnice moze i najdobroto meso go imaat vo ohrid ).

Жи-Ва за живо месо, а за се останато најмногу МИК или пак Пекабеско.

Свежо месо купуваме во Супер Тинекс, што ми е тука во комшии и секој четврток им доаѓа свежо телешко и купуваме за 2-3 дена. Е сеа мислам дека Жи-Ва го снабдуваат Тинекс со месо (ама не сум сигурна)...Иначе супер е месото. На нашиве сувомеснати производи не ми е баш ок квалитетот и многу ретко купувам...Еве можам за Пекабеско да кажам дека до негде се добри...
Сувомеснати купувам од Златибор брендот, Косиљак, Грејсингер, Перутнина, Горанович итн...

Свежо месо купуваме во Супер Тинекс, што ми е тука во комшии и секој четврток им доаѓа свежо телешко и купуваме за 2-3 дена. Е сеа мислам дека Жи-Ва го снабдуваат Тинекс со месо (ама не сум сигурна)...Иначе супер е месото. На нашиве сувомеснати производи не ми е баш ок квалитетот и многу ретко купувам...Еве можам за Пекабеско да кажам дека до негде се добри...
Сувомеснати купувам од Златибор брендот, Косиљак, Грејсингер, Перутнина, Горанович итн...

Promes работат со Тинекс, барем работеа до пред некое време.А Косиљак се Кумановци ;)

Promes работат со Тинекс, барем работеа до пред некое време.А Косиљак се Кумановци ;)
Да не сум се помешала јас со Веро? Жи-Ва да не работат со Веро? Затоа што и од таму летоска купувавме телешко, ама откако ова со паркирањето го направија не одам - немам каде да се паркирам...

И наместо Косиљак, мислев Кошаки (словенски бренд) - куленот им е закон...

so da vi kazam rabotam vo mik sveti nikole i koga zamislam pleskavicata vo mik 35 den a vo promes 15 den e neznam kako im se isplaka da ja davat tolku znaci ima neso ne stavat kako so treba..Mik tradicija 55 godini

so da vi kazam rabotam vo mik sveti nikole i koga zamislam pleskavicata vo mik 35 den a vo promes 15 den e neznam kako im se isplaka da ja davat tolku znaci ima neso ne stavat kako so treba..Mik tradicija 55 godini
Обична плескавица во Промес тежи околу 100 грама и чини 19 денари, а и во МИК е поефина од колку што ти тврдиш, Во МИК се продаваат на кило и мислам дека кило чини 200 денари, што е приближно иста цена.
А што ставаат во плескавиците, откриј ни ти

Ваљда го ставаат истото шо и Мик само у помала грамажа ;) Мош помалце уши и други "ситници" ставаат од Мик, а?

Случајно еднаш се затекнав во една продавница на ХХХ .... во задните простории.. непосредно по затварање...како и зошто да не објаснувам овде...
...тогаш почнуваат припремите за утрешните плескавици, ќебапи, кобасици, увијачи итн... така да и несакајки видов што се се тура во машината за мелење... а потоа и во мелената смеса...:vozbud::D
... така да фино лепо им се заблагодарив на понуденото гратис да си го понесам за дома.... а пообемен пакет беше...

Случајно еднаш се затекнав во една продавница на ХХХ .... во задните простории.. непосредно по затварање...како и зошто да не објаснувам овде...
...тогаш почнуваат припремите за утрешните плескавици, ќебапи, кобасици, увијачи итн... така да и несакајки видов што се се тура во машината за мелење... а потоа и во мелената смеса...:vozbud::D
... така да фино лепо им се заблагодарив на понуденото гратис да си го понесам за дома.... а пообемен пакет беше...
Е кажи де што е тоа

18-20-22 ден. се и таму и таму, вкусот не е многу различен ете да речиме во корист на МИК со некој мал процент.
И малце поопуштени и почесни работници не ќе е лошо во едната продавница во Охрид, особено тие постарите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom