- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Да парафразирам: Нема подобра слаткарница од месарница
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Свежо месо купуваме во Супер Тинекс, што ми е тука во комшии и секој четврток им доаѓа свежо телешко и купуваме за 2-3 дена. Е сеа мислам дека Жи-Ва го снабдуваат Тинекс со месо (ама не сум сигурна)...Иначе супер е месото. На нашиве сувомеснати производи не ми е баш ок квалитетот и многу ретко купувам...Еве можам за Пекабеско да кажам дека до негде се добри...
Сувомеснати купувам од Златибор брендот, Косиљак, Грејсингер, Перутнина, Горанович итн...
Да не сум се помешала јас со Веро? Жи-Ва да не работат со Веро? Затоа што и од таму летоска купувавме телешко, ама откако ова со паркирањето го направија не одам - немам каде да се паркирам...Promes работат со Тинекс, барем работеа до пред некое време.А Косиљак се Кумановци![]()
Обична плескавица во Промес тежи околу 100 грама и чини 19 денари, а и во МИК е поефина од колку што ти тврдиш, Во МИК се продаваат на кило и мислам дека кило чини 200 денари, што е приближно иста цена.so da vi kazam rabotam vo mik sveti nikole i koga zamislam pleskavicata vo mik 35 den a vo promes 15 den e neznam kako im se isplaka da ja davat tolku znaci ima neso ne stavat kako so treba..Mik tradicija 55 godini
Ваљда го ставаат истото шо и Мик само у помала грамажаso da vi kazam rabotam vo mik sveti nikole i koga zamislam pleskavicata vo mik 35 den a vo promes 15 den e neznam kako im se isplaka da ja davat tolku znaci ima neso ne stavat kako so treba..Mik tradicija 55 godini
Е кажи де што е тоаСлучајно еднаш се затекнав во една продавница на ХХХ .... во задните простории.. непосредно по затварање...како и зошто да не објаснувам овде...
...тогаш почнуваат припремите за утрешните плескавици, ќебапи, кобасици, увијачи итн... така да и несакајки видов што се се тура во машината за мелење... а потоа и во мелената смеса...
... така да фино лепо им се заблагодарив на понуденото гратис да си го понесам за дома.... а пообемен пакет беше...
Што е битно тоа....Е кажи де што е тоа
so da vi kazam rabotam vo mik sveti nikole i koga zamislam pleskavicata vo mik 35 den a vo promes 15 den e neznam kako im se isplaka da ja davat tolku znaci ima neso ne stavat kako so treba..Mik tradicija 55 godini