МАКЕДОНЕЦ ДОБИ ПОЛОВИНА МИЛИОН ЕВРА ОД ГРЧКА СПОРТСКА ОБЛОЖУВАЛНИЦА

• Креатор на темата Креатор на темата zverka
  • Време на започнување Време на започнување
Епа оди на сајтот на Сител, ќе видиш дека како автор на веста ја посочуваат Кирилица :)

Jофе, вистина е :)

Газдата на Корнер е "среќното лице" кое што за 5 коефициент, со уплата од 100.000 евра, добил 500.000.

Газдата на Корнер е "среќното лице" кое што за 5 коефициент, со уплата од 100.000 евра, добил 500.000.
Корнер?
Шо е то?
Ко кладилница ми звучи :)

Газдите на кладилници се “среќни лица“ во оваа држава без реална власт,која затвора дуќанчиња за неиздадена фискална за една чечкалица ама не бара ни реален данок од енормните профити од криминалот што им се случува пред очи,каде деца од 7 години влегуваат во кладилници за да го олеснат семејниот буџет на родителите.:pos2:

Газдите на кладилници се “среќни лица“ во оваа држава без реална власт,која затвора дуќанчиња за неиздадена фискална за една чечкалица ама не бара ни реален данок од енормните профити од криминалот што им се случува пред очи,каде деца од 7 години влегуваат во кладилници за да го олеснат семејниот буџет на родителите.:pos2:

Кога се обидуваш да бидеш ироничен, и праведен барем прави го тоа со стил, а не со незнаење. За секоја уплата во обложувалница се пресметува 4% данок. Така да...тие газди, си плаќаат тоа што треба да се плати.

Инаку, дали се "среќни" лица, не знам. Имај муда, уплати 100.000 евра за 3 утакмици, па можеби и ти ќе си среќен.

Кога се обидуваш да бидеш ироничен, и праведен барем прави го тоа со стил, а не со незнаење. За секоја уплата во обложувалница се пресметува 4% данок. Така да...тие газди, си плаќаат тоа што треба да се плати.

Инаку, дали се "среќни" лица, не знам. Имај муда, уплати 100.000 евра за 3 утакмици, па можеби и ти ќе си среќен.
Тој да имаше толку пари сега ќе го немаше од тука!

Абе вие да не работите во кладилница,оти вака некако се накострешивте?Законот за организирање игри на среќа е многу јасен барем во делот за плаќање данок од организаторите,и никогаш не бил 4% кој сега ги плаќаат уплатувачите а не организаторите.Законот вели дека 80% од вкупната уплата треба да им се подели на уплатувачите што значи играчите,а на 20% добивка се плаќа данок од 14-18% во зависност од организираната игра и од вложените апарати за организирање на истата.Секој организатор треба да има лиценца и гаранција за исплата и да е сопственик на одреден спортски клуб.Лиценцата и гаранцијата се менливи и не треба да траат повеќе од 9 месеци,а не се преносливи на друго лице.
Во секој случај вака како што се поставени обложувалниците се перални на пари озаконети од власта.

Кога си во бизнисот можно е и да знаеш како ќе заврши некој натпревар на пример :)

Лига на шампиони е, тоа ми е чудно но...

Кога си во бизнисот можно е и да знаеш како ќе заврши некој натпревар на пример :)

Лига на шампиони е, тоа ми е чудно но...

Не заебаај бе :):) и јас знаев дека Арсенал и Манчестер идат даље...мене па друга екипа ме заеба тој ден.

Ама да, има круг на луѓе кои што знаат две три утакмици и нив ги играат, дека да бидеме реални, сепак 5 коефициент е во прашање, а Арсенал имаше 2ка, и Манчестер 2ка....значи му требало некоја игра со 1.30 коефициент или помалку...што не е страшно.

Што ги изиграл тие три жити се.
Ова како којзнае каква вест е,исто како утре да уплатам ливче на 100 денари и да земам 500.Безвезе е само што имал отповеќе пари па ризикувал и имал среќа човекот,со среќа нека си ги троши.

Кој и да е и како изиграл ако е вистина нека му е со среќа,и со здравје да си ги троши парите .............:party1:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom