Македонците во Јужна Африка

• Креатор на темата Креатор на темата Jacaranda
  • Време на започнување Време на започнување
Офф-топик Другарче мислам дека си најде добра забава на кајгана и одлично дружење.
Он-топик Ич к*р да не те боли за тоа грците. Искарај му се по список шо би рекол колгата Мисирков 2-3 шамара и чао. Не давај да те потценат само дека си Македонец...

Jacaranda напиша:
Mnogu mi e milo shto gledam tolku odgovori na mojot post.

Sakav da odam vo nekoja anglo-saxonska zemja da gi prodolzham studiite. Juzhna Afrika izgledashe kako top opcija.

Od posle apartheid 1 of 5 belci ja napushtija juzhna afrika i sega zemjava dava rabotni vizi na lugje so profesija. Inzheneri, Doktori, Mehanichari, itn.. lesno dobivaat vizi i dosta se plateni.

Zhivotot tuka e prekrasen, mnogu mi se svigja. Belcite zhiveat vo zagradeni complexi mnogu ubavo. Nokjniot zhivot e mnogu dobar samo shto treba da se vnimava i da se dvizhish vo osvetleni ulici.

Faktichki, ova e angliski zemja koja ja izgradile holandjani i anglichani i ushte mozhe da se oseti kolonijalizmot. Shiroki avenii, ogromni trgovski centri itn.. Fala mnogu za vashite postovi!!!

P.S. jas znam deka 5ca kumanovci aplicirale za viza preku SA ambasada vo Atina i dobile rabotna viza i so one way ticket sega se u cape town i vikaat deka e TOP!

Za toj shto spomna zimbabwe, ne bi ti preporachal da odish tamu zashto 500.000 zimbabweans se u juzhna afrika. Jas idam so edna bela zimbabveka na fakultet. Mozhesh da otidesh na poseta.

Se najdobro lugje i kje se vidime skoro!!!

Pozdrav od toplata i soncheva juzna afrika!

дај некој линк да бараме работа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom