Da bidam najiskren nemav spremeno nikakov koncept koga pochnav da go pishuvam postov. Jas se preseliv od makedonija vo juzhna afrika pred skoro eden mesec. Ima dosta makedonci, osobeno okolu johannesburg i pretoria. Za zhal ima i mnogu grci. Pred nekoj den bev da jogiram okolu maaloto kaj shto zhiveam i edna taka postara zhena mi prijde i me prasha od kaj sum. Koga i odgovoriv Makedonija taa me se zamisli i me prasha koj jazik go zboruvam doma. Fakt e deka, kaj i da si vo svetot, sekogash grcite kje ni davaat hard time.
Mozham da kazham deka makedonija mi nedostasuva samo radi lugjeto koi zhiveat tamu. Nie makedoncite sme glasni, veseli i druzhlivi. Kje si gi cenite nashite lugje samo koga kje se preselite vo druga zemja i kje vidite kakvi se drugite. Edinstvena prednost e toa shto rastereten sum od vesti od tipot na korupcija, ubivstva, vlada, EU i takvi sranja. Tuka nema Albanci korumpirani do srzh itn...
Za kraj, se nadevam deka kje imam replies na mojot post zashto mi treba malku da komuniciram na makedonski. Pozdrav lugje od toplata Juzhna Afrika!!!
Mozham da kazham deka makedonija mi nedostasuva samo radi lugjeto koi zhiveat tamu. Nie makedoncite sme glasni, veseli i druzhlivi. Kje si gi cenite nashite lugje samo koga kje se preselite vo druga zemja i kje vidite kakvi se drugite. Edinstvena prednost e toa shto rastereten sum od vesti od tipot na korupcija, ubivstva, vlada, EU i takvi sranja. Tuka nema Albanci korumpirani do srzh itn...
Za kraj, se nadevam deka kje imam replies na mojot post zashto mi treba malku da komuniciram na makedonski. Pozdrav lugje od toplata Juzhna Afrika!!!
Поздрав!!:salut: