Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
ај малце со фолк метал

моќно звучи коверот

прекрасно парче

Воопшто не сакам да се караме, само разговараме. Треба да разговараме за МЕТАЛ, ама ај да расчистиме некои работи пред тоа. Во поп/рок јас ги сметам најчесто оние бритпоп бендови, како и некои други: Oasis, Blur, Manic Street Preachers, Coldplay, Verve, Catatonia... Така да музиката на Бон Џови или Аеросмит нормално дека ќе се смета за HARD ROCK или во некои моменти и HEAVY METAL, а хеви метал спаѓа во метал, што значи дека тука може да се збори и за Бон Џови, и за Скорпионс, и за Аеросмит. Туку ај да оставиме вакви разговори, да збориме за метал.

Кои се најдобрите метал албуми што секој љубител на рок (и метал) музиката треба да ги има, според вас?
Catatonia Поп/рок????? ти тачен си бе??? тоа ти е доом/death бе :uvo:

ај препорачајте ми албум од горефест да симнам,да не симнувам на слепо?молам?имам гледано еден спот кај што ми се свиѓаа,па би сакал да ги чујам посодржински.

La Muerte ..добар албум ..се надевам ке ти се допадне
еве мал дел од него

La Muerte ..добар албум ..се надевам ке ти се допадне
еве мал дел од него

е да,овој спот го чув и е супер..ќе симнам ова,чув нешто и од ерасе албумот и тоа ми седопадна,ајде...вечер ќе симнувам,па се надевам ќе биде добро.

е да,овој спот го чув и е супер..ќе симнам ова,чув нешто и од ерасе албумот и тоа ми седопадна,ајде...вечер ќе симнувам,па се надевам ќе биде добро.
Според мене најдобри албуми од горфест се
Mindloss 91
Erace 94
Rise to ruin 2007
Шо не значи дека и другите се лоши албуми... Искрено да правиме муабет немаат утка во никој албум.:helou:

Aко сакаш квалитетен Industrial(European)Metal ѕирни ги Rammstein и Deathstars

ако,сакаш квалитетен индустриал метал не ги зирнувај рамштајн и детстарс(доволно добри работи слушаш за овие)

знам за рамштајн и детстарс но не ги ставив зошто мислам дека не вредеше - не ми се по ќееф.

Контроверза тема за сите металци: Рап Метал

сега 100% ќе имам лоша реплутација :tv:

знам за рамштајн и детстарс но не ги ставив зошто мислам дека не вредеше - не ми се по ќееф.

Контроверза тема за сите металци: Рап Метал

сега 100% ќе имам лоша реплутација :tv:

ке те поштедам ај .. дека си ми вујко :pos2:

антракс и паблик енеми е закон таа комбинација,супер песна е бринг д ноис,супер е и оникс и биохазард =).добри ствари се.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom