- Член од
- 19 септември 2008
- Мислења
- 6
- Поени од реакции
- 0
Само што се враќам од нептун каде што го гледав lg 42lb650v и кога продавачот ми кажува дека не е IPS туку VPA панел.Нормално одма влегов во дискусија за на крај да ме однесе во магацин и да ми покаже дека на кутијата од 670v има знак за IPS а на 650v нема.Иако и тоа не ме убеди премногу,после темелно гледање приметив дека никаде не можам да пронајдам нешто што ќе покаже дека е IPS.
Кога стигнав дома го отворив сајтот на нептун и LG за србија и заприметив дека ни таму нема никаде напишано тип на панел.
Со оглед на тоа дека на сите западни рецензии и спецификации тој модел е со IPS панел,дали може некој да потврди дефинитивно за наш пазар со каков панел се произведува?
П.С
На најновиот каталог од нептун наведено е дека е IPS меѓутоа од продавницата се вадеа на тоа дека е грешка
Кога стигнав дома го отворив сајтот на нептун и LG за србија и заприметив дека ни таму нема никаде напишано тип на панел.
Со оглед на тоа дека на сите западни рецензии и спецификации тој модел е со IPS панел,дали може некој да потврди дефинитивно за наш пазар со каков панел се произведува?
П.С
На најновиот каталог од нептун наведено е дека е IPS меѓутоа од продавницата се вадеа на тоа дека е грешка